Het is weer tijd voor een lekker recept! En ik weet zeker dat deze zoete salade zeer geslaagd is want mijn twee meest kritische vriendinnen hebben hem goedgekeurd. Je kunt dit gerecht gebruiken als (warme) avondmaaltijd, maar het is ook heerlijk als koude lunch.
Ingrediënten voor 2 personen
– 2 grote zoete aardappels
– 200 gram (gemarineerde) kippenfilet
– 300-400 gram sperziebonen
– 1 rode paprika
– Peper en zout
De zoete saus
– 2 el mayonaise
– 2 el mosterd
– 1 el balsamicoazijn
– 1 (kleine) el honing
Bereidingswijze
1. Schil de zoete aardappels en snijd deze in kleine stukjes. Kook in 20 minuten gaar.
2. Kook de sperziebonen, bak de kip gaar, snij de paprika en voeg deze bij de kip toe.
3. Giet de aardappels en de sperziebonen af. Meng de aardappels, sperziebonen, paprika en kip in een kom en breng op smaak met peper en zout.
4. Meng tot slot alle ingrediënten van de saus door elkaar heen, het is de bedoeling dat het een zelfgemaakte honing-mosterd dressing wordt. Mocht je niet zoveel zin hebben om hem zelf te maken kan je altijd kant en klare honing-mosterd dressing kopen. Als toevoeging kun je wat geroosterde pijnboompitjes toevoegen.
Eet smakelijk!
Zoek je naar meer salades? Wat dacht je van deze maaltijdsalade met gerookte kip, of van deze salade met gerookte kip en pesto- yoghurtsaus?