boodschappen dietist 3

Wat zit er in een boodschappentas van een diëtist?

Ken je dat? Even snel in het winkelkarretje kijken om te zien wat een ander eet of even stiekem kijken wat er op de lopende band van iemand voor jou ligt. Vandaag hoef je niet stiekem te kijken. Ik laat je namelijk zien wat er in mijn boodschappen tas zit.

Social Media staat er vol mee, foto’s van wat mensen op dat moment eten. Het gaat van een gezond ontbijtje, tot een extra vette snack. Op de een of andere manier vinden mensen het leuk om bij een ander eens op het bord te kijken. Niet gek. We vergelijken ons graag met een ander en dus ook op het gebied van eten. Herken je dat bij jezelf?

Vandaag laat ik eens zien wat ik in mijn boodschappentas heb. Ik doe meestal 2 x per week boodschappen, meestal op woensdag en op zaterdag. Ik doe boodschappen voor 2 volwassen en 1 kleine jongen van bijna 2.

Ik maak van te voren een briefje met wat ik nodig heb, ook heb ik dan bedacht wat we de komende dagen gaan eten. Dan hoef ik hier niet meer in de winkel over na te denken. Ik hou van koken en van experimenteren met recepten. Dus ik neus door mijn kookboeken en vaak gaat er dan een twist van mezelf door. Ik hou ook wel van makkelijke snelle gerechten aangezien we altijd tijd te kort hebben. Ik kies er meestal voor om niet langer dan 30 minuten in de keuken te staan. In het weekend mag het dan wel langer zijn.

Daar gaan we, ik loop eerst door de Lidl. De kwaliteit van groente en fruit is daar gewoon goed en het is goedkoop.

Hier haal ik veel vers fruit, meestal banaan, aardbei, mango, kiwi, appels en wat er maar in de reclame is, en verse groente. Dit varieert enorm, vaak champignons, tomaat, komkommer, worteltjes, courgette, spinazie, broccoli, bloemkool, peultjes, boontjes en gemengde sla maar ook wat er maar in de aanbieding is en wat er in mijn recept gebruikt moet wordt. De cherrytomaatjes, komkommer en worteltjes gebruik ik ook veel als tussendoortje.

Kleine houdbare dingen als tomatenpuree, passata en kruiden haal ik soms ook hier. Wat ze hier niet hebben haal ik dan bij de Jumbo. Dit soort dingen gebruik ik als ik zelf saus maak. Verder haal ik hier als het nodig is wat toiletpapier of aluminiumfolie o.i.d. en rozijntjes voor mijn zoontje.

Dan door naar de Jumbo, hier loop ik ook langs de groente en fruit afdeling om te kijken of er nog iets in de aanbieding is. Dan door naar de pasta’s en rijst, als ik geen voorraad meer heb dan neem ik vaak zilvervliesrijst en een volkoren pasta product mee. Bij de potgroente neem ik vaak iets van sperzieboontjes ofzo mee voor als we een keer snel moeten.

Dan door naar het drinken, roosvicee voor mijn zoontje, blikje cola voor mij vriend en spa rood, rivella of ander light frisdrank voor mij. Vandaag ook cola light, ineens heb ik hier cravings naar.. zal wel aan de zwangerschap liggen! 🙂  Vandaag was alles op dus weer even flink inslaan. Kunnen we er weer even tegen.

drinken-froukje

Soms voor het weekend een zakje chips (ik ben heel blij met die nieuwe kleine zakjes trouwens, die grote ging anders ook gewoon leeg.. ) Of een stokbroodje met wat lekkers ofzo. Voor dit weekend niet eens iets meegenomen.

Bij de zuivel, halfvolle melk, toetje voor mijn zoontje, en vaak kwark voor mezelf,  halvarine en een pakje roomboter.

Voor op brood haal ik kaas, smeerkaas, hüttenkäse, en meestal ham en kipfilet. We hebben in huis vaak ook nog pindakaas, apppelstroop, chocohageltjes en jam.

Ons brood halen wij op zaterdagochtend altijd bij de bakker en ons vlees bij de slager. Dit is altijd kip en rund. Eigenlijk nooit varken. Vinden we minder lekker. We eten sowieso niet elke dag vlees. Meestal ook 1-2 x per week vegetarisch. Vis zouden we eigenlijk iets vaker moeten eten.

Verder haal ik bij de ‘grote’ boodschap eigenlijk nooit koek, snoep, chips. Als het in huis is eten we het ook.. Dus dan maar niet in huis.  Spontane visite kan koffie krijgen maar dan zonder een koekje, sorry visite! Als we dan wel zin in iets lekkers hebben halen we het dan wel, of niet omdat we dan geen zin hebben om de deur er nog voor uit te gaan hihi

Dit is wat er bij ons in de koelkast te vinden, hoe ziet jullie winkelwagentje eruit? Je kan er een foto van plaatsen op onze facebookpagina en als je het leuk vindt kunnen wij er feedback op geven! 🙂

 

TIP:

Een leuke tip als je verleidingen zo veel mogelijk wil weerstaan; loop in de supermarkt alleen maar de buitenring. Hier vindt je al je groente, fruit, brood, aardappelen, pasta, rijst en zuivelproducten en loop je (meestal) om de chips, snoep, koek en chocolade heen! 🙂

 

Ook leuk: lunchbox van een diëtist!

, , , , ,
Vorig bericht
Vaak buikpijn? Dit FODMAP beperkte dieet helpt!
Volgend bericht
Tips: Wanneer je geen tijd hebt om te koken

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu