zelf pindakaas maken

Recept: Zelf pindakaas maken

Ben jij ook zo’n pindakaas fan? Wij wel! Heerlijk op een sneetje brood of cracker een super gezond! Waarom? De vetten uit de pinda’s zijn gezond, ze verlagen het LDL (lees het slechte) cholesterolgehalte in het bloed omdat ze rijk zijn aan onverzadigde vetten. Daarnaast vult het goed en blijf je er langer verzadigd van, zeker als je het vergelijkt met chocoladepasta of jam. De winkel staat vol met allemaal verschillende soorten pindakaas. De een heeft een etiket waarop staat 100% puur, de ander is fairtrade en de goedkopere varianten staan er ook tussen. Nu worden er helaas aan de meeste potten pindakaas veel suikers toegevoegd, en dat is zonde! Zelf pindakaas maken is dan een goede optie.  

Benodigdheden:
  • 500 g pinda’s
  • Olijfolie, flinke scheut
  • Eventueel Sambal Manis

 

Hoe maak je zelf pindakaas?
  • Doe de pinda’s en de sambal in de keukenmachine en zet de machine aan
  • Laat de keukenmachine eerst zijn werk doen en wanneer de pinda’s behoorlijk verpulverd zijn, kun je de olijfolie geleidelijk toevoegen
  • Door goed te kijken, zie je wanneer het smeuïg wordt
  • Wanneer jij vindt dat de pindakaas goed is, is deze goed
  • Doe de pindakaas in een bakje en zet het in een kastje
  • Op deze manier kan je 2 weken lang iedere dag 2 boterhammen besmeren met pindakaas, wat wil een mens nu nog meer?

 

Dit recept is zo’n ontzettend simpel om te maken en op deze manier weet je zeker dat er geen extra toevoegingen in je pindakaas zitten.  De prijzen van losse pinda’s en pindakaas heb ik voor je vergeleken. De goedkoopste pinda’s kosten €1,35 per 500 gram en een grote pot goedkope pindakaas kost €1,55 per 500 gram. Bij deze goedkope pindakaas zit de toegevoegde suiker bij de prijs inbegrepen.

 

Dus geen excuus meer om het kant-en-klaar te kopen. Lekker zelf pindakaas maken!

Ben je een pindakaasfan? Of light een betere keuze is dan de originele pindakaas is wellicht ook een interessant artikel voor je. Of ben je benieuwd naar een review over de Pindakaasreep naturel van Calvé?
, , , , , ,
Volgend bericht
Recept: Volkoren pasta met zalm en broccoli

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu