Wat voor boodschappen doet een dietist?

Wat voor boodschappen doet een dietist?

Boodschappen doen is voor de meeste mensen niet de meest favoriete bezigheid. Zo ook voor mij niet. Ik vind het niet vervelend, maar ben ook niet iemand die rustig op haar gemakje door de supermarkt snuffelt. Wel vind ik het belangrijk om mijn boodschappen goed te plannen, niet onnodig veel geld er aan uit te geven, en een voorraadje in huis heb ik ook graag. Wat voor boodschappen doet een dietist? Hieronder geef ik je een kijkje.

Wat voor boodschappen doet een dietist?

Wanneer ik iedere dag naar de winkel ga val ik veel sneller voor verleidingen. Ik doe dan ook het liefst eens per week boodschappen voor de hele week, voor zover dat mogelijk is. Dit scheelt me de rest van de week ook een hoop gevlieg naar de supermarkt, en uit eindelijk bespaar ik er ook geld mee. Plus dat ik niet iedere avond met een reep chocolade op de bank beland, omdat het simpelweg niet in huis is. Plannen dus! Ik maak altijd braaf een boodschappenlijstje en kijk altijd van te voren wat er in de aanbieding is. Niet alleen vanwege de korting, maar ook omdat het me wat inspiratie geeft wat we de komende week eens kunnen eten.

Let’s go

Eenmaal bij de supermarkt ga ik gewapend met mijn herbruikbare boodschappentas en zelfscanner de winkel door. Ideaal vind ik die zelfscanners. Maar één keer alle boodschappen in- en uitladen, in plaats van in de kar, op de band, in de kar, in de auto enzovoorts.. Daarnaast zie je meteen je kassabonnetje oplopen en ben je je meer bewust van je uitgaven.

Zoals je bijna bij iedere supermarkt heb start je bij de groente en fruit afdeling. Hier laadt ik voor de hele week fruit, verse groente, en zakjes voorsneden groente in voor in een snelle pasta o.i.d., en aardappelen. Daarnaast haal ik altijd komkommer, tomaatjes, worteltjes en dergelijke voor gezonde snacks of als broodbeleg, en een beetje voor het knaagdiertje in huis.

Broodbeleg

Even verderop verzamel ik mijn broodbeleg. Wat vleeswaren, kaas en altijd wat smeersels zoals een salade, kruidenkaas of smeerkaas. Brood haal ik vaak bij de bakker, maar volkoren crackers en beschuiten neem ik ook standaard mee. Op de zuivel afdeling scoor ik altijd een paar bakjes kwark en drinkyoghurt. Ik ben niet een melkdrinker, dus Optimel drinkyoghurt waar nog een smaakje aan zit is voor mij een betere optie. Ook neem ik standaard eieren mee. Een gekookt eitje vind ik altijd lekker, bij de lunch of gewoon als tussendoortje.

Wat voor boodschappen doet een dietist?

Op de binnenste paden van de supermarkt scoor ik nog van alles en nog wat. Thee, koffie, pindakaas, volkoren pasta en rijst, muesli, suikervrije limonade, huishoudelijke spulletjes, flesje wijn, en natuurlijk een pak koekjes of chocolade. Daarnaast neem ik altijd een pakje voorverpakte reepjes mee, zoals bijvoorbeeld een notenreep. Het gebeurt nog al eens dat ik haast heb, en dan is zo’n reepje in mijn tas toch wel even handig. Uit het vriesvak pak ik vaak nog wat ingevroren groente. Dit vind ik altijd handig om in huis te hebben, en beter dan potjes groente. Daarnaast neem ik ook vaak vis uit het vriesvak mee. Vlees haal ik het liefst bij de slager, dus daar rijdt ik nog even langs. En klaar zijn mijn boodschappen voor de week alweer. Als ik mijn supermarkt bezoek maar een beetje voorbereid valt het uiteindelijk toch best wel mee.

, , , , , , , ,
Vorig bericht
Slank de feestdagen door
Volgend bericht
Best gelezen blogs van 2019

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu