Tarwegras

Wat is tarwegras?

Tarwegras, wellicht voor sommige mensen een bekende superfood. Je ziet het regelmatig voorbij komen, maar wat is het eigenlijk?

Regelmatig beschrijven artikelen de vele gezondheidsvoordelen die het tarwegrasplantje zou leveren. Anderen beweren totaal het tegenovergestelde en geloven niet in deze voordelen. Er worden veel meningen en gedachten weer gegeven, maar welke zijn nu juist?

First of all: wat is tarwegras?

Tarwegras is een jonge gras soort, afkomstig van de tarwegras plant. Tarwegras wordt vaak aangeboden als een poeder wat je kunt mengen met water. Op het internet is van alles te vinden over de gezondheidsvoordelen van dit plantje. Zo zou het werken tegen ontstekingen, zou het een antioxidant zijn en zou het veroudering tegen gaan. Het zou zelfs overgewicht kunnen controleren. Dit zou iedereen toch als muziek in de oren moeten klinken?

De superfood is overigens niet terug te vinden in de NEVO-tabel, best gek als het een dergelijk wondermiddel is toch? De NEVO-tabel is een soort database van alle voedingsmiddelen welke de voedingswaarden beschrijft. Om een helder beeld te scheppen is een portie tarwegras vergeleken met een portie broccoli.

5 gram tarwegras 250 gram broccoli Winnaar?
Vitamine A 5,1 mg 1 mg Tarwegras
Vitamine B12 0,1 mg 0 mg Gelijk
Vitamine C 27 mg 285 mg Broccoli
Eiwit 1,4 gram 8,3 gram Broccoli
IJzer 0,5 mg 3 mg Broccoli

Uit de tabel komt naar voren dat tarwegras net iets meer vitamine A bevat dan de broccoli. Broccoli scoort hoger op vitamine C, eiwit en ijzer. En ook veel hoger! Het verschil tussen vitamine B12 is nihil. Qua vitamine gehalte kan tarwegras dus niet op tegen een dagelijkse portie verse groente. Alle mogelijke gezondheidsvoordelen vallen ook met verse groenten te bereiken. Een gezond leef- en voedingspatroon met dagelijks voldoende groente, fruit en vezels blijft het belangrijkste om gezond te blijven!

Heb je tips nodig voor een gezond leef- en voedingspatroon, informeer dan gerust naar de mogelijkheden!

, , , , , , ,
Vorig bericht
Glutenvrij eten saai? Echt niet!
Volgend bericht
Waarom krijg je honger na het eten van een appel?

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu