pasta met broccoli en zalm

Recept: Volkoren pasta met zalm en broccoli

Ingrediënten volkoren pasta met zalm en broccoli 

250 gr broccoli, in roosjes

1/2 groentebouillon blokje

1/2 avocado

125 gr cherrytomaten

1 kleine rode ui

Verse basilicum

1-2 eetlepels pijnboompitten

1 eetlepel olijfolie

250 gr zalm, in moten

150 gr volkoren spaghetti

Bereiding

Begin met het snijden van de groenten. Snij de tomaatjes in vieren, de ui en de basilicum fijn. Roer dit met de olijfolie door elkaar. Kook vervolgens de spaghetti gaar volgens de verpakking.

Vervolgens breng je ongeveer een 0.5 liter water met de bouillonblok aan de kook. Voeg de broccoli toe en doe de deksel op de pan. Kook ongeveer 6 a 7 minuten tot ook de steeltjes zacht beginnen te worden. Giet de broccoli af maar vang het kookvocht op. Houd 1/3 van de roosjes apart en doe de rest terug in de pan. Voeg een scheutje van het kookvocht aan de broccoli in de pan en pureer met de staafmixer fijn. Voeg de avocado in stukken toe en pureer mee. Als het mengsel nog erg dik is kun je er wat extra kookvocht aan toe voegen.

Als laatste bestrooi je de zalm met peper en zout. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de zalm aan beide kanten mooi bruin en gaar van binnen. Schep de broccolisaus door de pasta en verwarm eventueel nog even in de pan. Schep de overgebleven broccoliroosjes er door. Serveer uiteindelijk de pasta met de gebakken zalm en de tomatensalsa. Sluit het gerecht af met geroosterde pijnboompitten.

 

Zoek je naar meer pastagerechten? Wat dacht je van deze vegetarische variant met pesto, tomaat en ricotta? Wil je liever zelf pastasaus maken? Is leuk om te doen en gezond.

, , , , , , ,
Vorig bericht
Recept: Zelf pindakaas maken
Volgend bericht
Havermout ontbijtjes

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu