vegetarische penne

Recept: Vegetarische pasta met linzen

Het advies van de Gezondheidsraad en de nieuwe schijf van 5 is eet meer plantaardig voedingsmiddelen en minder van dierlijke oorsprong. Dus hierbij een heerlijk vegetarisch recept!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 80 gram groene linzen
  • 1,5 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 500 gram cherrytomaten
  • 25 gram pompoenpitten
  • 4 tl oregano
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 250 gram ongekookte volkoren pasta
  • 100 gram feta
  • 2 el olijfolie
  • 1 groentebouillon
  • 2 el zwarte balsamicoazijn
  • 2 el bruine suiker
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Meng de linzen met een snufje zout en 800 ml water in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en laat 25 minuten op middelmatig vuur koken.
  2. Kook ondertussen de pasta in 10-12 minuten gaar.
  3. Snipper vervolgens de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Halveer de cherrytomaten.
  4. Verhit daarna een wok pan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
  5. Verhit vervolgens olijfolie in de wok pan en fruit de ui, knoflook, oregano en tomatenpuree 5 minuten op laag vuur. Voeg 400 ml water toe, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg de zwarte balsamicoazijn en bruine suiker toe. Dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes doorkoken. Voeg halverwege de cherrytomaten toe.
  6. Voeg daarna de linzen toe aan de wok met saus. Verkruimel de helft van de feta boven de pan en laat smelten. Giet de pasta af en voeg toe aan de saus. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Verdeel als laatste het gerecht over de borden, verkruimel de overige feta erover en bestrooi dit ook met pompoenpitten.

Eet smakelijk!

(Bron: Hello Fresh)

 

Zoek je naar meer pastagerechten? Wat dacht je van deze vegetarische variant met pesto, tomaat en ricotta? Wil je liever zelf pastasaus maken? Is leuk om te doen en gezond.

, , , , ,
Vorig bericht
Recept: Pittige tonijn pasta
Volgend bericht
Recept: Aardbeienyoghurt maken

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu