vegetarische mexicaanse bonenschotel

Recept: vegetarische Mexicaanse bonenschotel

Het is de week zonder vlees. In mijn studententijd at ik helemaal geen vlees, maar nu heb ik een man getroffen die wel heel graag vlees eet. Daarom hebben we elkaar in het midden gevonden en eten we ongeveer de helft van de tijd vegetarisch en de helft van de tijd wel een beetje vlees. Een van de vegetarische gerechten werd zelfs door mijn man en vrienden erg gewaardeerd. Benieuwd naar deze vegetarische Mexicaanse bonenschotel?

Benodigdheden voor de vegetarische Mexicaanse bonenschotel:
Lekker veel groente. Denk aan knoflook en ui, maar ook paprika, prei, broccoli, courgette, wortel en champignons kunnen er goed in. Ik koos voor paprika, courgette, prei, wortel, ui en knoflook
  • Een klein blikje maïs
  • Een groot blik bonen, bijvoorbeeld kidneybonen (maar ook chilibonen met saus, zwarte- of bruine bonen zouden kunnen)
  • Een fles passata (tomatensaus) of 1-2 blikjes tomatenblokjes
  • Chilipoeder, zout en peper naar smaak. Ik gebruik Mexicaanse kruidenmix zonder toegevoegd zout
  • Een bakje crème fraîche
  • Een zakje 30+ geraspte kaas
  • Scheutje olie om in te bakken
  • Een ovenschotel en oven
Bereidingswijze van de Mexicaanse bonenschotel met verrassende topping:
  • Snij de groente fijn. Bak eerst de ui en knoflook in een scheutje olie, en daarna de rest van de groente
  • Voeg de tomatenpuree, bonen, maïs, chilipoeder, zout en peper toe
  • Laat even pruttelen op laag vuur
  • Prak ondertussen de crème fraîche op een bord een beetje los. Voeg dan handje voor handje de geraspte kaas toe aan de room, en prak het goed door elkaar
  • Stort het groente-tomatenmengsel in een ovenschaal
  • Verdeel de crème fraîche – kaas over de groente. Dat kan een beetje lastig gaan, maar met twee vorken gaat het best makkelijk
  • Zet in een warme oven tot de kaas gesmolten is. Een paar minuten is goed genoeg
  • Schep op en zorg dat de topping met de kaas mooi verdeeld is over alle borden. Als je extra groente wilt kun je nog een groene salade met knapperige sla serveren

Eet smakelijk!

 

, , , , , ,
Vorig bericht
Recept: Vegetarische pasta met pesto, tomaat en ricotta
Volgend bericht
Recept: Vegetarische snert (erwtensoep)

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu