Tip om voldoende water te drinken

Tip om voldoende water te drinken

Het advies is om 1,5 tot 2 liter vocht binnen te krijgen. En in de meeste gevallen mag het zelfs een beetje meer, bijvoorbeeld bij warm weer of als je gesport hebt. De meeste mensen hebben hier moeite mee. Vind jij het ook lastig om voldoende te drinken? In dit artikel deel ik een aantal tips om voldoende water te drinken.

Gelukkig zijn er een hoop apps om je te helpen herinneren om te drinken. Maar nu is er toch wel een hele leuke app. PLANT NANNY. Een cliënt van mij heeft deze app ontdekt, dus ik kan niet met de eer strijken. Máár ik mag hem wel met jullie delen!

Berekening hoeveel jij nodig hebt

De meeste apps zijn vrij saai en basic en geven echt alleen een herinnering. Maar met Plant Nanny ga je plantjes laten groeien. Eerst wordt je vochtbehoefte berekend aan de hand van je gewicht en je activiteit. Dan kan je aangeven wat voor glas, beker, fles je gebruikt en rekent hij uit hoeveel glazen of flessen je moet drinken.

Motiverend door het spel

Elk glas zorgt dat je plantje groeit. Tot dat hij is uitgegroeid. Dan verhuis je hem naar je tuintje. En eenmaal daar begin je opnieuw met een nieuwe plant. In de tuin groeien je volgroeide planten lekker verder en geven ze je zaadjes om te sparen. Met deze zaadjes kun je bijvoorbeeld een nieuwe pot voor je plantje kopen. Ik ben er wel achter dat je daarvoor wel even door moet drinken maar goed, dat is ook de bedoeling! Je kunt kiezen uit verschillende plantjes, verschillende potjes en verschillende achtergronden. Ik vind hem helemaal leuk en drink nu 3 liter per dag zonder enige moeite en met veel plezier.

Als je ook moeite hebt om voldoende vocht binnen te krijgen dan hoop ik dat deze app (of een andere) jou ook kan helpen om wel aan je behoefte te komen. 

Wil je meer weten over waarom voldoende drinken belangrijk is of heb je meer tips nodig? Klik op onderstaande link of neem contact op met een van onze diëtisten.

afvallen, drinken, gezond, tips, voldoende drinken, water
Vorig bericht
Vezelrijk dagmenu
Volgend bericht
Budgettips voor gezond eten

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

×