maagverkleining

Specialisme van diëtist Marian – een maagverkleining

Alle diëtisten hebben bepaalde specialismen; een bepaald vakgebied waar ze veel vanaf weten. Diëtist Marian weet veel over koolhydraatarm en begeleidt cliënten zoals bijvoorbeeld Janita die een maagverkleining heeft ondergaan. Janita vertelt er meer over!

Centrum voor Obesitas Nederland

Hoi! Mijn naam is Janita Prins – van der Ploeg, 26 jaar en woon samen met mijn man Keimpe en twee hondjes in Kollum. Toen ik me in februari 2018 heb aangemeld bij het Centrum voor Obesitas Nederland moest ik opzoek naar een diëtiste, want dit is verplicht in het traject van een maagverkleining. Ik heb toen contact gezocht met Balanza en kon al snel bij Marian terecht voor een intake.

Bewustwording

Ze heeft me erg goed begeleid naar de operatiedag toe, doormiddel van goede gesprekken te voeren, een luisterend oor te zijn en het helpen creëren van een gezonde leefstijl die vol te houden is. Ik moest bijvoorbeeld eetdagboekjes bijhouden, meer proberen te bewegen en alvast het eten en drinken van elkaar scheiden. Ook bespraken we de voor- en nadelen van de operatie, zodat je je goed bewust bent van je keuze. Na drie maanden wordt er door Balanza een verslag naar het MCL gestuurd en ben je klaar voor de volgende stap in het traject. Ook heb ik met mensen uit mijn omgeving gesproken over een maagverkleinende operatie en wat voor invloed dit heeft op het dagelijks leven erna. Zo kon ik een weloverwogen keuze maken en heb er geen spijt van!

30 kilo kwijt door de maagverkleining

Vier maand na de operatie ben ik al meer dan 30 kilo afgevallen en voel ik me fitter dan ooit tevoren! Ik heb er zelf voor gekozen om nog steeds bij Balanza langs te gaan. Dit om eventuele vragen te stellen, voedingstips te krijgen, te wegen en… gewoon voor de gezelligheid! Ik voel echt een klik met Marian en kan 100% mezelf zijn! Wat is er nou belangrijker dan dat?

 

Meer weten over diëtist Marian? Ze stelt zich graag voor! We schreven al eens een artikelen over de voordelen en nadelen van een maagverkleining.

,
Vorig bericht
Koolhydraatarme tussendoortjes
Volgend bericht
Even voorstellen: Diëtist Anita

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu