diëtist Emmen

Specialisme van diëtist Chelsea

De diëtist Emmen, wat is haar specialisme eigenlijk? Chelsea Rijskamp is een vitaliteitdiëtist en leefstijlcoach. Dit houdt in dat ze gespecialiseerd is in het voorkomen van ziekten door cliënten te coachen naar een gezonde leefstijl. Voorkomen is immers beter dan genezen! Verder mag zij zichzelf slaapcoach noemen en kan ze je van alles vertellen over een goede slaap.

Diëtist Emmen vertelt: ‘diabetes type 2’

”Ik zie in mijn spreekuur veel mensen die gediagnostiseerd zijn met diabetes type 2. Dit ontstaat door op lange termijn een ongezonde leefstijl te hanteren. Deze cliënten zijn vaak bekend met overgewicht, ze bewegen te weinig en zien door de bomen het bos niet meer.”

 

‘Niet op dieet en geen shakes of superfoods’ 

”Ik vind het geweldig om samen met de mensen enthousiast te zijn wanneer er bepaalde doelen bereikt zijn. Het geeft mij veel energie om cliënten zo blij te zien. Ook vind ik het altijd een mooi moment wanneer mensen horen dat ze ‘niet op dieet hoeven’. Via aanpassingen in de leefstijl kan er namelijk al veel gezondheidswinst worden behaald! Bijvoorbeeld door een witte boterham met chocopasta te vervangen door een volkoren versie met pindakaas. Dus niks geen maaltijd vervangende shakes of superfoods.”

Dankbaar werk

”Verder denk ik eraan om mij in te toekomst te specialiseren als oncologie diëtist. Dit is eigenlijk het tegenovergestelde van preventie, maar het is toch ontzettend dankbaar werk. Het gaat erom om de mensen te kunnen helpen en ik ben er gaandeweg achter gekomen dat oncologie patiënten veel vragen omtrent voeding hebben. En dit gaf mij een trigger! Het vergt veel tijd en het veelvuldig volgen van cursussen en studies om je daadwerkelijk specialist te kunnen noemen. Maar wie weet horen jullie hier in de toekomst meer over van mijn kant.”

 

Benieuwd wie de diëtist Emmen is? Ze stelt zich voor! Of wil je een afspraak maken? Kan ook! Ze helpt je graag.

, ,
Vorig bericht
Voeding en een gezond gebit
Volgend bericht
Feit of Fabel: heb ik zware botten?

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu