diëtist Leeuwarden

Specialisme van diëtist Anita – buikklachten

Op verjaardagen vragen mensen vaak of ik echt de hele dag over poep praat. Het antwoord daarop is vaak ‘Ja!’. Smerig? Nee, valt wel mee. Als je last hebt van je ontlasting is dat echt heel erg vervelend. Ik heb veel mensen die minder of geen sociale activiteiten meer ondernemen omdat ze zoveel last hebben van buikpijn of zelfs bang zijn voor een diarree aanval. Dat is iets, wat je je ergste vijand nog niet eens toe wenst. Diëtist Leeuwarden, ofwel diëtist Anita vertelt over haar specialisme!

20% heeft wel eens klachten

Toch gebeurd het best vaak. 20% van de mensen hebben last van buikklachten. Dit kan variëren van minder dan 1 keer per week naar de wc tot meer dan 7 keer per dag.

Diëtist bij buikklachten

Toen ik in 2012 afstudeerde, wist ik mij wilde verdiepen in de ziektebeelden waar voeding een rol bij speelt maar als je net voor jezelf begint, heb je de clienten niet voor het uit kiezen. Na mate de tijd vorderde en mijn praktijk stabieler werd, ben ik mij gaan specialiseren. Sinds 2016 volg ik alleen nog maar scholingen die gericht zijn op maag-, darm-, of leverziekten. Ik moest wachten tot het najaar van 2017 om mijn vervolgopleiding voor deze onderwerpen te kunnen volgen. De opleiding wordt namelijk maar 1 keer per 2 jaar aangeboden. In 2018 heb ik er nog een thuisstudie achteraan gedaan met nog een aantal aanvullende congressen en nu zijn we 2019. Het jaar waarin ik mij nog meer wil toeleggen op deze ziektebeelden. Het liefste wil ik mijn specialisme van de daken schreeuwen zodat de hele provincie het weet, maar je moet altijd blijven dromen hé.

 

Benieuwd wie Anita is? De diëtist in Leeuwarden. Ze stelt zich voor!

, , ,
Vorig bericht
Fruit met minder dan 10 gram koolhydraten
Volgend bericht
Even voorstellen: Diëtist Chelsea

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu