Vegetarische rookworst van Unox

Review: Vegetarische rookworst van Unox

Heel Nederland wordt bewuster met het eten van vlees. In veel gezinnen staat er één of meerdere keren een vegetarische maaltijd op tafel. Deze ontwikkeling is natuurlijk erg goed voor de natuur maar ook voor de mens. Er is een duidelijk verband tussen het eten van rook en bewerkt vlees en verschillende vormen van kanker. Daarom springen veel fabrikanten er op in. Zo is er ook een vegetarische rookworst van Unox! 

Voedingswaarde van de vegetarische rookworst van Unox

Vaak kijk ik als eerste naar de ingrediënten en dit is een redelijke waslijst. Het is natuurlijk ook een ‘bedacht product’ en dan zitten er ook stoffen die je bij een Gelderse Rookworst misschien niet zal zien. Qua voedingswaarde zijn er niet veel verschillen ten opzichte van de Gelderse Rookworst. Alleen de hoeveelheid vet is in de vegetarische rookworst met 11 gram per 100 gram een stuk lager dan de Gelderse Rookworst. Hierdoor bevat de vegetarische rookworst ook minder calorieën.

Smaak van de vegetarische rookworst van Unox

Zonder enig overleg heb ik de vegetarische rookworst aan het thuisfront geserveerd. Het viel meteen op dat dit een andere rookworst dan anders is. Vriendlief miste het knapperige vliesje om de rookworst. Ik miste dit eerlijk gezegd helemaal niet. Ik was heel erg verrast door de lekkere rokerige smaak van de worst. Dit had ik niet verwacht, maar vond ik erg lekker.

De bereiding van de vegetarische rookworst bevat net een handeling extra. De Gelderse rookworst leg ik vaak bovenop de stamppot dat nog op het vuur staat. Op deze manier wordt de worst mee verwarmd. Op de verpakking van de vegetarische rookworst stond aangegeven dat het apart opgewarmd moest worden en daarna nog even moest rusten.  Wellicht dat ik de vegetarische rookworst ook kon verwarmen zoals ik gewend ben, maar ik dacht ‘laat ik eens het advies opvolgen’.

Eind oordeel: vegetarische rookworst van Unox

Het thuisfront en ik waren het qua smaak dus niet helemaal met elkaar eens, maar los van het vliesje is de smaak erg goed. Deze rookworst maakt de stamppot inderdaad compleet dus ik zal hem zeker adviseren als alternatief op de Gelderse Rookworst!

 

 

, , , ,
Vorig bericht
Water saai? Wel nee!
Volgend bericht
Recept: Pompoenbrood

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu