vegetarische kip-kerrie salade

Review: Vegetarische kip-kerrie salade

Soms loop ik langs de vegetarische schappen in de supermarkt en ik blijf mij verbazen over het feit dat het assortiment steeds groter wordt. Zo zag ik onlangs een nieuw product staan in het vegetarische schap. Namelijk, een vegetarische kip-kerrie salade. Reden genoeg om dit uit te testen!

Natuurlijk wil ik zo gezond mogelijk eten, maar bij een verjaardag mag je af en toe wel iets lekkers nuttigen. Zo had ik geen kaas en worst op tafel maar wel toastjes met deze vegetarische kip-kerrie salade. Mijn vader, -een echte vleeseter nota bene- gaf ik een toastje met deze vegetarische kip-kerrie salade. Tot mijn grote verbazing vond hij het lekker en wist het niet te onderscheiden van de echte kip-kerrie. Normaliter proeft hij elk minuscuul verschil. Maar hier moest hij lang over na denken en kwam niet tot een conclusie. 

 

De ingrediënten van de vegetarische kip-kerrie salade: 

zonnebloemolie, 21% vegetarische Kipstuckjes (93% soja structuur (water, soja eiwit concentraat, zout, zonnebloemolie, natuurlijk aroma), 14% groenten (doperwten, wortel), appel, water, natuurazijn, 0,7% kerriepoeder (specerijen, mosterd, natuurlijke aroma`s (bevat: mosterd, selderij, tarwe)), kruiden, specerijen, natuurlijk aroma, voedingszuren: citroenzuur en melkzuur, kleurstof: carotenen, suiker, gemodificeerd zetmeel, conserveermiddel: kaliumsorbaat, zout.     

Even voor de duidelijkheid: het heet ‘vegetarische kip-kerrie salade’, maar het is veganistisch. Er staat namelijk een groen symbooltje op met 100% vegan.

Voedingswaarde per 100 gram
Energie (kcal/Kj) 398/1665
Vetten (g) 37,6
  waarvan verzadigde vetzuren 4,3
Koolhydraten (g) 8,4
  waarvan suikers 5,4
Vezels (g) 2,6
Eiwitten (g) 5,1
Zout (g) 1,3
Mijn mening over de vegetarische kip-kerrie salade

Ik ben al bijna 12 jaar vegetariër, eet sinds een jaar grotendeels plantaardig, dus de echte smaak van kip-kerrie kan ik mij echt niet herinneren. Maar als ik mijn familie mag geloven, is deze vega variant identiek aan de originele met echte kip. Al met al vind ik het ontzettend lekker. Ook zie ik de doperwtjes overduidelijk zitten, maar ik proef hier verder niks van terug. Het is een lekker geheel.

Toch vind ik het jammer dat het zo’n klein bakje is van welgeteld 120 gram, en voor dat kleine beetje betaal je al €2,19.

vegetarische kip-kerrie salade

Maar de prijs maakt het dat het een feestje is om te kopen. Ik vind het een aanrader! Het is overigens ook lekker voor op een cracker. Ben je nog op zoek naar andere healthy snacks voor op tafel voor bijvoorbeeld een verjaardag? Check dan dit artikel. Wellicht vind je humus ook lekker, hier vind je een artikel en kun je het zelf maken!

Deze vegetarische kip-kerrie salade komt van de Jumbo, maar ik denk dat andere supermarkten deze ook wel hebben. Enjoy!

, , , , ,
Vorig bericht
Recept: Gezonde lunchwrap met vega kipstuckjes
Volgend bericht
Review: Veggie Saté

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu