review skyr yoghurt naturel

Review: Skyr Yoghurt

Misschien heb je het op blogs of in de supermarkt al voorbij zien komen: Skyr (IJslandse stijl). Nieuwsgierig geworden heb ik het ook geprobeerd. Lees hier onder wat ik er van vond!

Skyr wordt gemaakt volgens een 1000 jaar oud IJslands recept waarbij magere (koe)melk gecombineerd wordt met yoghurtculturen en een klein beetje microbieel stremsel. Daarna wordt de yoghurt geconcentreerd, waardoor het product de dikke textuur krijgt. Een voordeel daarvan is dat het hierdoor van nature meer eiwit bevat dan gewone yoghurt. Skyr is net als kwark een hele jonge kaas, maar bevat zelfs nog iets meer eiwit dan magere kwark.

De voedingswaarden:

Als we op de verpakking kijken dan zien we dat de koolhydraten en vetten ongeveer gelijk zijn aan die van magere kwark en yoghurt, maar Skyr bevat wel een tikje meer energie.  Dit komt omdat Skyr veel meer eiwitten bevat. De prijs van Skyr is daarentegen wel een stuk duurder dan de kwark en de yoghurt. voedingswaarden

Ik heb de Skyr bij de Aldi gekocht en deze was iets goedkoper (0,79) dan de Skyr van Arla. Aan naturel Skyr zijn verder geen suikers toegevoegd. Super dus! De smaken honing, framboos-cranberry en bosfruit hebben wel toegevoegde suikers. 

De smaak:

Het meest opvallende als ik de verpakking open maak is dat de yoghurt die er in zit heel erg dik is. Zo dik zelfs dat mijn lepel rechtop in mijn kom blijft staan! De Skyr is nog dikker dan de magere kwark en mixt daarom niet zo goed met mijn fruit en muesli. De smaak is goed (voor mij niet te zuur) en met de aardbeitjes (ik weet het, niet helemaal het seizoen, maar ik had er zo’n zin in!) en de muesli zoet genoeg. Ik bleef er lekker lang een verzadigd gevoel van houden, maar ik was dan ook wel even bezig om het naar binnen te werken omdat het zo’n stevig geheel is.

skyr-yoghurt

Skyr is een prima alternatief voor magere yoghurt of kwark omdat er veel eiwit en weinig vet in zit. Als after-sport product gecombineerd met fruit en muesli helemaal een topper!

Heb jij het al geprobeerd? Wat vond je er van?

Wellicht ook interessant: een review over de Blue Band Fruit & Groente Spread, en glutenvrij brood.

, , , , , ,
Vorig bericht
Review: Gemengde Notenpasta Bio Wise
Volgend bericht
Review: Bloemkoolrijst

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

×