groentebodem

Review: Pizza met groentebodem Dr. Oetker

Een tijdje geleden kwam Dr. Oetker met een nieuwe pizza op de markt. De ‘Yes it’s pizza’ pizza’s met een groentebodem van rode bieten, spinazie of bloemkool. Steeds vaker hoor ik mensen er over, tijd om eens te kijken of deze pizza’s echt zo gezond zijn als ze lijken!

 

Hoe komt het product op mij over?

Ik heb gekozen om de versie met de bodem van rode bieten te proberen. De roze bodem ziet er van de drie wel het meest bijzonder uit, maar de topping sprak mij het meeste aan. De verpakking ziet er leuk uit. De hippe Engelse teksten trekken de aandacht. Waar ik altijd een hekel aan heb zijn loze beloftes en claims op de verpakking van een product. Ondanks dat dit product natuurlijk wel wil uitstralen dat het een gezonde keuze is staan er in ieder geval geen loze- of misleidende beloftes op. Dat maakt mij blij! Het enige wat er op de voorkant staat is hoeveel groente (36%)  een pizza bevat. Prima!

 

Wat zit er in deze groentebodem pizza?

Volgens de ingrediëntenlijst bevat de pizza het volgende:
TARWEBLOEM, 18% rode biet, 15% CRÈME FRAÎCHE, 9,1% KAAS (MOZZARELLA, EDAMMER), 9,1% gegrilde corugette , 6,1% paprika, 6,1% gerookte ham (varkensvlees, zout, specerijen-extract, stabilisator (natriumnitriet), rook), raapzaadolie, 3,0% uien, bakkersgist, suiker, zout, gemodificeerd zetmeel, peterselie, knoflook, specerijen.

 

Wat valt mij op?

Wat mij meteen opvalt is dat de pizza voor het grootste deel uit tarwebloem bestaat. Het eerst genoemde ingrediënt is namelijk het ingrediënt wat er het meeste in zit. Met andere woorden: de bodem bestaat voor het grootste deel toch nog uit deeg, in plaats van rode biet zoals ik had verwacht. Vervolgens inderdaad wel een mooi rijtje groente, wat toevoegingen, zout, suiker en kruiden. Wat zegt dit nu over de voordelen van deze pizza ten opzichte van een gewone pizza met vergelijkbare toppings? Eens kijken naar de voedingswaarden.

Pizza Dr. Oetker met rode bieten bodem Pizza Dr. Oetker Prosciutto
Energie 988 kJ (236 kcal) 958 kJ (229 kcal)
Vet 11 g 9,9 g
Waarvan verzadigd 4.8 g 2,9 g
Koolhydraten 25 g 24 g
Waarvan suikers 4.7 g 2,8 g
Eiwitten 8.3 g 10 g
Zout 0.9 g 1,3 g

 

Conclusie n.a.v. de ingrediëntenlijst en voedingswaardetabel

Zoals je ziet is het aantal kcal vergelijkbaar. De rode bieten pizza bevat iets meer vet en verzadigd vet dan de normale pizza, misschien door de hoeveelheid vette kaas. De hoeveelheid koolhydraten is het zelfde, wat mij wel een beetje verbaasd omdat een deel van de bodem niet uit deeg bestaat maar uit groente. Wat mij ook verbaasd is dat de hoeveelheid suiker in de rode bieten pizza hoger is. In beide pizza’s zit ook veel zout.

 

Niet geheel onbelangrijk, hoe smaakt hij?

Ik was een beetje huiverig vanwege de kleur misschien, maar ik moet eerlijke toegeven dat hij lekker is! Ik kan de smaak van rode biet niet echt ontdekken, maar de bodem is lekker en heeft dezelfde structuur als andere Dr. Oetker pizza’s.

 

Conclusie

Lekkere pizza! Maar gezond wil ik hem niet noemen. Ik vind het wel leuk dat Dr. Oetker meer groente aan producten toevoegt, of daar nu een bewust idee of een commercieel idee achter zit. Deze pizza bevat ook zeker meer groente dan normale pizza’s, maar bevat ook nog steeds erg veel verzadigd vet, suiker en zout. Ik zou zeggen, als je dan toch van plan bent om een pizza te eten, kies dan gewoon de pizza die je het lekkerste vindt! Of nog beter, maak je pizza lekker zelf. Van een volkoren bodem met lekkere, gezonde toppings!

, , , , ,
Vorig bericht
Review: Veggie Saté
Volgend bericht
Review: Pindakaasreep Naturel van Calvé Pindakaas

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.