Ontbijtkoek van peijnenburg verpakking

Review: Ontbijtkoek zero van Peijnenburg

Tijdens mijn spreekuur kreeg ik regelmatig de vraag over ontbijtkoek. Of die die nieuwe ontbijtkoek zero van Peijnenburg, wel goed is. Want in ontbijtkoeken zitten vaak suikers. Reden genoeg om hier een review over te schrijven in combinatie met andere ontbijtkoeken van Peijnenburg. Welke is het best, welke heeft het minste suiker? Jaren geleden nam ik regelmatig een plakje ontbijtkoek, deze fase is eigenlijk een beetje overgewaaid. Het was niet meer zo’n favoriet van mij. Maar na het testen kom ik hier (deels) weer op terug!

Testuitslag:

  • De 1e soort, ‘naturel’, dit is waarschijnlijk de meest bekende. Prima koek qua smaak, smeuïg en een beetje kruidig ook.
  • De 2e soort, ‘volkoren’. Ik had hem al eens eerder gehad, ik vind het niet heel erg anders de de naturel variant.  Er zit dan ook daadwerkelijk weinig verschil in de hoeveelheid suikers en vezels.
  • De 3e, ‘zero%’, goh, dit is nog steeds goed weg te happen. Ik vind hem iets droger, maar als je kijkt naar de hoeveelheid vezels en het aanzienlijk minder suiker? Dan weet ik het wel.
Even alles op een rijtje van de 3  soorten ontbijtkoek van Peijnenburg per 100 gram:

Ontbijtkoek van Peijnenburg

Conclusie: de zero% wint! Prima koek, geen toegevoegde suikers en veel vezels!

N.B.: Het gaat in dit geval om ontbijtkoek van Peijnenburg, natuurlijk zijn er nog veel andere merken. Deze zullen vast ook goedkoper zijn, neem bijvoorbeeld het huismerk van de Jumbo. Maar wanneer je voor de ontbijtkoeken van Peijnenburg gaat, je wilt vergelijken welke het beste is, dan kun je bovenstaande tabel gebruiken. Met ontbijtkoek kun je natuurlijk zoals de naam het al zegt ontbijten, dat doen veel mensen ook, maar het is ook lekker als tussendoortje. Je kunt dus ook gewoon prima om 3 uur ‘s middags een plakje ontbijtkoek nemen bij je thee. Ben je meer iemand van de rijstwafels? Hier vind je een review van maïswafels.

, , , , ,
Vorig bericht
Review: Vruchtensappen met minder suiker
Volgend bericht
Review: ‘gezonde’ suikervrije kruidnoten

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu