Arla skyr zuiveldrank

Review: Nieuwe Arla Skyr zuiveldrank

Kort geleden schreven we al een blog over de Skyr yoghurt. Deze IJslandse yoghurt staat vooral positief bekend om de hoeveelheid eiwitten per 100g. De IJslandse yoghurt is al wat langer op de markt, dus is Arla met iets nieuws gekomen, namelijk een zuiveldrank. We zijn blij verrast en ben naar de winkel gegaan om dit product te testen.

De nieuwe drinkyoghurt is te verkrijgen in de smaken mango-passievrucht en bosbes-zwartebes. De prijs voor 250ml is 1.29euro, wat in vergelijking met een Optimel 500ml of een huismerk wel iets aan de hoge kant is.

In 1 flesje van 250ml zit maar liefst 15g eiwit. Dit klinkt natuurlijk heel veel en dat is het ook.  Als we de Optimel variant ernaast zetten die 3.1g per 100ml bevat. In een eenheid van 250ml zitten we dus op 7.25g eiwitten. Dus daar waar Arla Skyr met de hoeveelheid eiwitten in de drinkyoghurt pronkt, wint deze ook van de Optimel.

Als we het vervolgens hebben over suikers komt de Skyr niet als beste naar voorre. In de Optimel zit per 100ml 4.1g Koolhydraten en in de Skyr maar liefst 8.1g.

Als we dan naar het totaal plaatje kijken, ofwel de totale energie per 100ml zit er in Optimel drinkyoghurt 32kcal per 100ml, in Arla Skyr 63kcal.

Hoewel de getallen niet echt positief waren, was de smaak dat wel. Beide heb ik geprobeerd en beide vond ik erg lekker, al ging mijn voorkeur uit naar bosbes-zwartebes. Bij optimel vind ik de smaken soms kunstmatig, wat komt door de zoetstoffen die hieraan zijn toegevoegd. Bij de Arla Skyr had ik dit niet.

Conclusie: Een lekker product maar qua prijs verhouding vind ik het wat aan de hoge kant. Wanneer we een kleintje Optimel kopen, waar 500ml in zit, komen we qua energie vrijwel het zelfde uit en met eiwitten zelfs iets hoger, en de prijs hiervan ligt lager.

We schreven al eens een review over de Skyr Yoghurt. En wat dacht je van deze gezonde yoghurtijsjes?

, , , , , ,
Vorig bericht
Review: Skyr Yoghurt
Volgend bericht
Review: Vegetarische kipreepjes

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu