review maiswafels

Review: Maiswafels

Onze voeding bestaat meestal uit drie hoofdmaaltijden per dag, namelijk het ontbijt, de lunch, en de warme maaltijd. Om deze hoofdmaaltijden te overbruggen zijn de tussendoortjes in het leven geroepen. Deze tussendoortjes helpen je een verzadigd gevoel te geven tussen de maaltijden door. Wanneer we door de winkel lopen, wordt je al direct verleid met allerlei heerlijke (en calorierijke) tussendoortjes. Maar als je wat op de lijn wilt letten kies je voor iets met minder suiker en calorieën. 

Als richtlijn geven wij vaak het advies dat een tussendoortje rond de 100 kcal moet zitten. Zo doende neem ik zelf geregeld een rijstwafel als tussendoortje, met of zonder beleg. Maar toen ik de wekelijkse boodschappen deed zag ik naast de rijstwafels deze maiswafels staan. Je hebt ze in het rond (dezelfde vorm als een rijstwafels) en in het vierkant, deze zijn wat dunner. Beide heb ik geprobeerd en dit zijn mijn bevindingen 😉 

Review Maiswafels

Als we de maiswafel qua voedingswaarden vergelijken met de rijstwafel, zien we dat er vrijwel geen verschillen zijn. Dit betekend dat beide even gezond zijn.  Wat betreft de smaak vind ik dat de maiswafels het echt winnen! Deze zijn veel smaakvoller, bijna zoals popcorn. Zowel zoet als hartig beleg smaakt er heerlijk op! De ronde maiswafels zijn qua structuur hetzelfde als de normale rijstwafel, de vierkante variant zijn nog wat knapperiger. 

maiswafels

Conclusie: ik laat de rijstwafels voorlopig staan en kies deze maiswafels als tussendoortje. Kende jij deze al? En wat vind jij ervan?

Wil je meer inspiratie over gezondere tussendoortjes? Dan vind je deze wellicht ook interessant; een review over de ontbijtkoek zero van Peijnenburg!

, , , , , , ,
Vorig bericht
Review: Bolletje ovengebakken krokante ontbijtgranen
Volgend bericht
Review: ‘Balans’ van Quaker

Gerelateerde berichten

6 reacties. Reactie plaatsen

 • Van der donck Cntal
  18 februari 2021 15:43

  Als ik als tussendoortje 2 maiswafels neem met hummus, mag dat bij je dieet

  Beantwoorden
 • Ik heb vaak het probleem dat ik dan in 1 keer 8 maiswafels naar binnen werk (zonder beleg), is dit dan nog steeds goed?

  Beantwoorden
 • Marian Faber
  27 december 2021 13:30

  Hoi Stacey,

  Ik snap het helemaal. Een maiswafel is heel luchtig en vult misschien niet heel goed, waardoor je er makkelijk meer van op kunt eten. Als je er 8 op eet, heb je ongeveer 200 kcal binnen gekregen. Dit zou voor jou een prima tussendoortje kunnen zijn. Wil je een beetje op de lijn letten? Dan zou ik max. 4 stuks nemen zonder beleg.

  Beantwoorden
 • Ik heb gisteren maiswafels met lijnzaad gekocht bij de ah. Die zijn inderdaad erg lekker. Ik heb er max 5 gegeten. Dus echt als ik trek in iets hartigs heb neem ik zo een wafel. En voor de rest eet ik dan maar winterpeen of een appel of een ander soort fruit en natuurlijk water. Mijn maag is er in elk geval een stuk blijer mee dat ik nu zo eet.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu