review maiswafels

Review: Maiswafels

Onze voeding bestaat meestal uit drie hoofdmaaltijden per dag, namelijk het ontbijt, de lunch, en de warme maaltijd. Om deze hoofdmaaltijden te overbruggen zijn de tussendoortjes in het leven geroepen. Deze tussendoortjes helpen je een verzadigd gevoel te geven tussen de maaltijden door. Wanneer we door de winkel lopen, wordt je al direct verleid met allerlei heerlijke (en calorierijke) tussendoortjes. Maar als je wat op de lijn wilt letten kies je voor iets met minder suiker en calorieën. 

Als richtlijn geven wij vaak het advies dat een tussendoortje rond de 100 kcal moet zitten. Zo doende neem ik zelf geregeld een rijstwafel als tussendoortje, met of zonder beleg. Maar toen ik de wekelijkse boodschappen deed zag ik naast de rijstwafels deze maiswafels staan. Je hebt ze in het rond (dezelfde vorm als een rijstwafels) en in het vierkant, deze zijn wat dunner. Beide heb ik geprobeerd en dit zijn mijn bevindingen 😉 

Review Maiswafels

Als we de maiswafel qua voedingswaarden vergelijken met de rijstwafel, zien we dat er vrijwel geen verschillen zijn. Dit betekend dat beide even gezond zijn.  Wat betreft de smaak vind ik dat de maiswafels het echt winnen! Deze zijn veel smaakvoller, bijna zoals popcorn. Zowel zoet als hartig beleg smaakt er heerlijk op! De ronde maiswafels zijn qua structuur hetzelfde als de normale rijstwafel, de vierkante variant zijn nog wat knapperiger. 

maiswafels

Conclusie: ik laat de rijstwafels voorlopig staan en kies deze maiswafels als tussendoortje. Kende jij deze al? En wat vind jij ervan?

Wil je meer inspiratie over gezondere tussendoortjes? Dan vind je deze wellicht ook interessant; een review over de ontbijtkoek zero van Peijnenburg!

, , , , , , ,
Vorig bericht
Review: Bolletje ovengebakken krokante ontbijtgranen
Volgend bericht
Review: ‘Balans’ van Quaker

Gerelateerde berichten

2 reacties. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu