Groene erwtenfusilli

Review: Groene erwtenfusilli

De Albert Heijn heeft iets nieuws, doen ze goed dacht ik, dus proberen!. ‘Groene erwten fusilli’. Zelf ben ik gek op alle soorten peulvruchten. Naast dat ik ze lekker vind, vullen ze goed, zitten ze bomvol vitamines en mineralen en bevatten ze bovendien erg veel vezels, daar houden je darmen van. Hoe smaakt deze groene erwtenfusilli? 

Maar is het ook lekker, want dit is natuurlijk anders dan pasta gemaakt van tarwe. Eenmaal thuis met deze nieuwe aanwinst ging ik maar even aan de slag. Eerst maar even koken natuurlijk. Dat moest wel iets langer dan op de verpakking stond ondanks precies bereidingswijze gevolgd. 8 minuten, toen was hij wat mij betreft perfect. Koud afgespoeld, theelepeltje pesto (had ik nog staan), beetje champignons gebakken, een restje broccoli, zout, peper en afgemaakt met wat Parmezaanse kaas had ik een heerlijk lunchgerechtje gemaakt.

Groene erwtenfusilli

Groene erwtenfusilli: lekker of niet?

En ja, het was lekker. Wel erg vezelig/korrelig. Maar goed te doen. Ja ik vind volkoren (tarwe) pasta lekkerder, maar als je de voordelen in voedingstoffen ziet, is het mij de afwisseling zeker waard!

Het is echter wel wat aan de prijs, een pak kost €2,49/250 gram. Een pak AH fusilli van 500gram heb je al voor €0,79. Ja, dat is wel een verschil.

 

Per 100 gram
Soort calorieën Koolhydraten vetten Eiwitten Vezels
Erwtenfusilli, AH 340 55 2 22 7.5

 

Fusilli, van tarwe AH 350 72 1 12 3

 

Conclusie:

De erwtenfusilli is lekker, heeft vele voordelen als je kijkt naar vezels, voedingsstoffen (o.a. ijzer) en koolhydraten. Het past wat mij betreft zeker in een gezond voedingspatroon, maar als je van gewone tarwe-pasta de volkoren variant neemt, past dit ook meer dan goed in een gezond voedingspatroon en is veel goedkoper. De erwtenfusilli is leuk als je eens wat wilt afwisselen, of graag nog meer vezels, eiwitten en iets minder koolhydraten eet bij de lunch of warme maaltijd. Maar: variëren blijft de boodschap, zo krijg je veel meer verschillende voedingstoffen binnen!

 

Benieuwd naar meer reviews? We hebben de Vivera Viefstukc getest. En wat dacht je van deze review van de zoete aardappelspread?

, , ,
Vorig bericht
Review: zoete aardappelspread
Volgend bericht
Review: BlueBand Hazelnootpasta en Whey Choco

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.