Gold & Green pullet oats

Review Gold & Green Pulled oats

Van chorizo worstjes tot tofu en van gevulde schnitzels tot vers gehakt. Er is zoveel keuze als je voor het schap van de vleesvervangers staat! Chelsea hoort vaak op het spreekuur terugkomen dat het mensen duizelt voor de ogen met al deze keuzes. Wat is goed, waar zit niet teveel zout in en wat bevat genoeg eiwitten en ijzer? Nu is het merk Gold & Green met een nieuwe vleesvervanger op de markt gekomen en het geeft op al deze vragen een goed antwoord. Ik ben benieuwd, lees je met me mee met de review Gold & Green Pulled oats?

 

Gold & Green Pulled oats: wat is het?

Pulled oats is een vleesvervanger gemaakt uit haver, tuinbonen en erwten. Het belooft vol eiwitten, vezels en ijzer te zitten en het bevat geen toevoegingen zoals E-nummers. Het is verkrijgbaar in de smaken naturel en tomaat. Het plantaardige eiwit is vrij van soja.

 

Wat zegt het etiket over Gold & Green Pulled oats?

Als je kijkt naar de ingrediëntenlijst zie je inderdaad de genoemde ingrediënten terug komen. Verder zit er een beetje olie en zout bij. Er zijn inderdaad geen suikers aan toegevoegd. Yes! Wist je dat de ingrediënten in de ingrediëntenlijst op volgorde van hoeveelheid staan? Het eerste genoemde ingrediënt zit dus het meest in het product en het laatst genoemde het minste. In onderstaande tabel vind je de voedingswaarden terug. Wat valt op?

Per 100 gram Pulled oats
calorieën 213
vetten 5,9g
Waarvan verzadigd 0,9g
suikers 1g
vezels 2,4g
eiwitten 30g
zout 1g
ijzer 5,6mg

Als je het mij vraagt bevat dit product inderdaad erg veel eiwitten, dus dat is positief! Kant-en-klare vleesvervangers bevatten vaak veel zout. Als je naar de etiketten gaat kijken en let op welke vervangers meer dan 1,1g zout/100g bevatten, kan je helaas de helft al weer terug zetten. De pulled oats zit precies onder het advies van minder dan 1,1g zout/100g. Deze kunnen we dus ook afvinken. Ook zit er 5,6mg ijzer in verwerkt, hiermee heb je al zo’n 40% van de dagelijkse ijzer behoefte binnen.

Gold & Green pullet oats

Hoe is de smaak van Gold & Green Pulled oats?


Ik vond de smaak prima! Ik heb het opgebakken met groentes en in een wrap gerold. Zo was het erg lekker. Ik heb ook een stukje los geproefd, maar toen was het wel wat droog. Ik zou het dus niet bij je agvtje (aardappels,groentes,vlees) nemen, maar verwerkt in een pasta of roerbakschotel is het als je het mij vraagt een lekker, duurzaam en eiwitrijk alternatief!

 

 

,
Vorig bericht
Review Oatly Spreads
Volgend bericht
Vitamine D supplement: nodig of niet?

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.