Review: glutenvrij brood

Je kunt het zo gek niet bedenken, maar er zijn ontzettend veel soorten brood op de markt. Maisbrood, speltbrood, roggebrood en noem maar op. Die broden bevatten vaak allemaal gluten. Gelukkig is er ook glutenvrij brood, zodat mensen met een glutenintolerantie dit kunnen eten. Ik test glutenvrij brood van het merk Schär voor je uit!

Het is een Duits merk. De rode letters geven aan dat dit brood ‘Gluten free’ is en Meisterbäckers Vital. Verder is het brood granenvrij, lactosevrij en zijn er geen conserveermiddelen gebruikt. Dit brood hoef je niet te toasten of te bakken, je kunt het zo eten. Ik besmeerde twee stukjes glutenvrij brood met aardbeienjam. Het valt me op dat het wel een dik stuk brood is, in vergelijking met broden die je in de reguliere supermarkten koopt. Er passen vanuit de breedte gezien wel twee normale stukken uit. Verder zijn ze qua grootte aan de kleine kant.

 

De smaak van glutenvrij brood

First of all: het ruikt naar trekdrop. Dat vind ik persoonlijk echt vies. De smaak van dit glutenvrij brood smaakt gelukkig niet naar trekdrop, dat scheelt. Ik kan de smaak ook niet thuisbrengen, het is niet specifiek anders dan gewoon brood. Ik krijg wel een beetje het idee alsof ik op een spons aan het kauwen ben. Het is aan de droge kant, maar het brood valt daarentegen niet uit elkaar. Ik denk dat het ook een kwestie is van wat voor soort beleg je op het brood doet. Ik ben blij dat dit wel een alternatief is! Even doorbijten en misschien moet ik ook wennen aan de structuur van het glutenvrije brood.

 

Qua calorieën staat dit glutenvrije brood gelijk aan een tijgerbrood volkoren van de Aldi. Hierboven zie je ook nog de ingrediënten van het glutenvrije brood.

Is glutenvrij brood te eten?

Conclusie: het is te doen, maar zoals ik hierboven schreef is het misschien een kwestie van wennen door de structuur. Het is best aan de droge kant. Ik nam twee stukken, normaliter eet ik ook twee stukken brood als lunch, maar twee stukken van dit brood vullen gigantisch. Voortaan neem ik één stukje en eet ik daarnaast crackers, soep, of een salade. Ik las dat je van dit brood ook croutons kunt maken voor door de soep of voor door een salade. Wie weet ga ik dat ook eens proberen. En op de sporen van de jam na, laat het brood geen kruimels na. Het lijkt net alsof ik niks heb gegeten. De korsten van het brood smaken ietwat aangebrand, dat vind ik niet lekker. Verder is het prima te doen!

Waar is dit brood verkrijgbaar?

Er hangt wel een prijskaartje aan dit brood. Maar ik heb op internet rondgekeken en kwam op een webshop uit, gespecialiseerd in glutenvrije producten. Er was op dat moment een actie gaande: twee broden voor €2,50. Omdat ik zelf sinds kort weet dat ik een gluten- en granenintolerantie heb, heb ik deze uiteraard gekocht. De verpakking bevat 11 stukjes. Verder is dit brood ook verkrijgbaar bij de supermarkten (sowieso bij de Jumbo) op de glutenvrije afdelingen.

Heb jij nog tips voor glutenvrij eten? Wat moet ik zeker proberen?

, , , , ,
Vorig bericht
Review: ‘Balans’ van Quaker
Volgend bericht
Review: Protein Bars

Gerelateerde berichten

3 reacties. Reactie plaatsen

  • Nelly ten Brink
    10 november 2020 18:50

    Schar glutenvrij?
    Zelf bak ik met o.a. Boekweit omdat ik intolerant voor granen ben, lees gluten.
    Vandaag dacht ik een glutenvrij broodje van uw merk te kopen. Tot mijn stomme verbazing en teleurstelling bestaat het uit allerlei soorten granen behalve de tarwe.
    Dus vol gluten , behalve de tarwe gluten. U verkoopt dit toch als glutenvrij brood , of vergis ik mij?

    Beantwoorden
    • Marian Faber
      1 maart 2021 13:45

      Hallo Nelly,

      Het Schar logo geeft inderdaad aan dat een product glutenvrij is. Wij verkopen geen glutenvrije broden, misschien bedoelt u iets anders? Op het etiket van dit glutenvrije brood staan geen ingrediënten vermeldt die gluten bevatten. Anders kon het Schar logo er ook niet opstaan immers 😉

      Beantwoorden
  • Correctie: Schär is geen Duits, maar een Italiaans merk!
    Uit de regio Zuid-Tirol (noord-Italië) om precies te zijn.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

×