Suikervrije pepernoten

Review: ‘gezonde’ suikervrije kruidnoten

Sinterklaas is weer in het land. Daar hoort natuurlijk het nodige snoepgoed bij. Je denkt al snel aan peper- en kruidnoten met schuimpjes, chocoladeletters, marsepein en noem maar op. Allemaal hartstikke lekker en natuurlijk kan het af en toe wel, maar wist je dat je ook verantwoord kunt snoepen en toch die kruidnoten kunt blijven eten? Je hebt namelijk suikervrije kruidnoten. Kruidnoten, met ook nog eens een hoog proteïne gehalte. Lekker, en hartstikke gezond. Die combinatie, hoe zit dit eigenlijk? 

De webshop Body & Fit verkoopt suikervrije kruidnoten, de zogenoemde Protein Kruidnoten. Deze kruidnoten bevatten per zak 46 gram eiwit en zijn dus suikerarm. Ze hebben deze kruidnoten geproduceerd omdat veel producten suiker bevat en dit niet altijd ten goede komt. De webshop weet dat veel feestjes of etenswaren onweerstaanbaar zijn en zodoende hebben ze de suikerarme Protein Kruidnoten ontwikkeld. Zo kan ieder met een healthy lifestyle toch lekker blijven genieten van deze traditionele lekkernij. De kruidnoten zijn geschikt voor iedereen, dus ook voor kinderen.

De eerste kruidnoot kan een beetje zout smaken en doet men denken aan alsof je je mond vol zand hebt, maar de gedachte dat het hartstikke gezond is maakt het goed. De meningen zijn verdeeld, maar ik heb meer mensen de kruidnoten laten proeven en over het algemeen vindt iedereen ze lekker. En als je zelf een handjevol neemt, proef je niks meer van de zoute ‘zand’  smaak, dan raak je gewend aan de smaak. Ze smaken dus wel iets anders dan de normale kruidnoten, ze zijn kruidiger en knapperiger. Ook zijn deze suikervrije kruidnoten qua grootte grote dan de ‘normale’ kruidnoten. Je betaalt ook iets meer. Maar hey, suikervrij! Zo kun je toch lekker snoepen tijdens deze gezellige Sinterklaastijd. Heerlijk voor bij pakjesavond!

 

Suikervrije kruidnoten v.s. andere kruidnoten

Suikervrije kruidnoten

Bron: Body & Fit

Conclusie

In bovenstaande tabel zie je de kruidnoten van Body & Fit en daarnaast kruidnoten van andere merken. Zo zie je maar dat de kruidnoten van Body & Fit het beste uit de test komen. Het aantal kcal staan er niet bij vermeld, maar deze is bijna gelijk met andere kruidnoten. Als we verder kijken zit er een super groot verschil in de hoeveelheid suikers en eiwitten. Het vet in de suikervrije pepernoten is wel weer wat aan de hoge kant, dit staat er ook niet bij vermeld. Maar qua voedingswaarden zijn de suikervrije pepernoten wel vele malen gunstiger. Wat het aantal calorieën betreft maakt het uiteindelijk niet uit.

Wel relevant: er zitten weinig kruidnoten in een zakje. Je betaalt voor een zakje een prijs van €2,90. Haal je 3 zakjes, dan betaal je €8,25. Zelf heb ik wel drie zakjes besteld, omdat ze zo lekker zijn en anderen ook heb laten proeven. Let op: bestel je enkel drie zakjes met suikervrije kruidnoten, dan betaal je nog €3,95 aan verzendkosten.

Een hele fijne Sinterklaas toegewenst!

Suikervrije pepernoten

, ,
Vorig bericht
Review: Ontbijtkoek zero van Peijnenburg
Volgend bericht
Review: Bolletje ovengebakken krokante ontbijtgranen

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu