Gezonde pizza

Review: Gezonde pizza van Magioni

Een gezonde pizza, dat klinkt te mooi om waar te zijn toch? Een normale pizza uit de supermarkt of van de plaatselijke Italiaan bevat al snel 800-1000 kcal per stuk, dus gezond zijn pizza’s echt niet. Maar nu is er iets nieuws! Dé gezonde pizza’s van Magioni. Ze omschrijven het als een healthy guilty pleasure, de pizza die veel groente bevat (140 gram!), heerlijk smaakt en waar je zonder schuld gevoel van kan genieten. Dit komt door dat een deel van het meel van de pizzabodem is vervangen door pulp. Pulp is een restant van groente die overblijft na het persen van verse groentesap. Nou daar wordt ik wel nieuwsgierig naar! En toen ik van de week in de supermarkt was, zag ik ze liggen in het koelvers schap en nam 2 mee om thuis te proberen. Zijn deze pizza’s echt gezond? En nog veel belangrijker: lekker?

Ik testte twee soorten pizza van Magioni namelijk de Veganini (vegetarisch) en de Beef Bastard.

De Veganini heeft een bodem van bietenvezel en bietensap en ziet er donkerrood uit.

 

De topping is van kastanjechampignons (26%), geitenkaas (23%), bosui (8%) en chili. Op de website van Magioni lees ik dat deze pizzabodem 70 gram bieten bevat en geen toegevoegde suikers. De suiker kan ik inderdaad niet terugvinden op het etiket, maar de 70 gram bieten ook niet. Er staat namelijk 7% rode bietenvezels en 3% rode bietensap, dat is omgerekend maar 35 gram biet. Daarnaast bevat de pizza omgerekend 91 gram champignons en 28 gram ui en dan kom je samen met de bieten wel uit op 152 gram groente per pizza.

De smaak:

Naast de voedingswaarden en de inhoud van de pizza’s is de smaak minstens zo belangrijk! Dus na 10 minuutjes in de oven is het dan eindelijk zover. Ik proef van beide pizza’s de helft.

Ik begin met de bietenpizza Veganini: de pizza heeft een romige volle smaak door de geitenkaas en ik vind het een heerlijke combi met de kastanjechampignons. De nasmaak is lekker pittig door de chili. De bodem ruikt inderdaad naar biet, maar de smaak van bieten proef je maar een klein beetje terug. De bodem is smeuïg en stevig, maar niet te hard. Wel bevat de bodem iets van pitjes, wat ik niet kan plaatsen, en daar houd ik niet zo van. Al met al vind ik deze pizza heerlijk, hij is rijk gevuld en heeft een volle smaak. 

De Beef Bastard heeft een bodem van bloemkool en oogt als een normale pizza bodem. 

Gezonde pizza

De topping bevat tomatensaus (22%), mozzarella (9%), rode ui en rundvlees (11%) in een barbecuesaus. Deze pizzabodem bevat volgens hun website 70 gram bloemkool en ook geen toegevoegde suikers. Helaas ontdek is op de ingrediëntenlijst wel degelijk suiker. Op het etiket lees ik dat er 19% gepureerde bloemkool in zit, wat neer komt op 63 gram bloemkool per pizza. Samen met omgerekend 73 gram tomaten komt deze pizza ook ruim boven de 150 gram groente.

Bij de bloemkoolpizza Beef Bastard zie en proef ik geen verschil met een normale pizza bodem, dus heb je niet het gevoel dat je bloemkool zit te eten. De barbecue saus is vrij zoet en ik vind hem iets te overheersend. Qua smaak is deze pizza minder intens als de bietenpizza. Door de zoete saus en minder krachtige smaak van de mozzarella en de niet bijzondere smaak van rundvlees vond ik deze pizza niet heel lekker.

Voedingswaarden:

voedingswaarden-pizza

Conclusie:

Deze pizza’s zijn far way beter dan de diepvries pizza’s of de Italiaanse pizza’s en het schuldgevoel is naderhand inderdaad niet aanwezig! Dit komt vooral omdat het aantal calorieën zo aanzienlijk minder is dan bij een ‘normale’ pizza. Ook wordt ik blij van het feit dat ik veel minder vetten en zout binnen krijg. 

Mijn favoriet is de pizzabodem van de bloemkool zodat ik mijn eigen pizza kan samenstellen. Deze bloemkool bodems zijn ook zonder topping te verkrijgen (2 stuks voor €3,29) te verkrijgen. En op de website van Magioni lees ik dat er nog meer varianten zijn: de paprika pizzabodem en de knapperige courgettebodem. Yes! Die ga ik ook eens proberen!

Hou je van pizza’s? Probeer deze gezonde pizza met wrap als bodem eens! En heb je deze pizza met groentebodem al eens geprobeerd?

, , , , , , , , ,
Vorig bericht
Review: BlueBand Hazelnootpasta en Whey Choco
Volgend bericht
Review: Ontbijtkoek mini’s

Gerelateerde berichten

2 reacties. Reactie plaatsen

 • jammer dat het wit meel is, overigens smaakt ie niet helemaal het zelfde en is de structuur ook anders. ik vraag me af waar de fytonutrienten / bioactive stoffen blijven na deze bewerking – vers (on)gekookt lijkt me beter qua groente. de nrc was er niet al te positief over in termnen van voedingswaarden.

  Beantwoorden
  • Balanza diëtisten
   6 juli 2019 10:22

   Jammer dat het niet helemaal naar verwachting is! Smaken verschillen zullen we maar zeggen, haha!

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.