Gemengde Notenpasta Bio Wise

Review: Gemengde Notenpasta Bio Wise

Als liefhebber van pindakaas ben ik erg nieuwsgierig naar deze biologische gemende notenpasta van Bio Wise die ik heb bij de Action voor €2,79 euro.

Toen ik het potje opende zat er veel olie bovenin, dus eerst even goed geroerd. Deze pasta ziet er net zo smeuïg uit als mijn favo biologische pindakaas van de supermarkt. De kleur van de pasta is iets lichter dan wat ik gewend ben (zeg maar een diarree-achtig kleur) Het ruikt eigenlijk gewoon naar pindakaas, misschien iets zoeter. Ik ben benieuwd! Ik besmeer m’n volkorenbroodje eerst met een dun laagje halvarine en daarna met gemak met de notenpasta. Ik neem de eerste hap en kan nog niet helemaal plaatsen wat ik proef. Heerlijk smeuïg is ie wel!

Pindakaas

Op het etiket staan de volgende ingrediënten: pinda’s, cashewnoten 15%, amandelen 5%, hazelnoten 5% (allemaal biologisch). Aangezien pinda’s als eerste wordt genoemd, bevat deze notenpasta voor het grootste deel pinda’s (lees 75%).  Dan is het ook niet zo gek dat het ruikt naar pinda’s. De smaak is wel iets anders, ik proef de andere noten wel degelijk! Maar het is net of ik de zoetigheid van de bekende pindakaas. Deze notenpasta smaakt gewoon puur natuur.

Etiket pindakaas      Etiket pindakaas 2

De voedingswaarde van de notenpasta is 89 kcal per 15 gram, dat is de hoeveelheid die je op een sneetje brood smeert.

Als we de voedingswaarden vergelijken van de Calvé pindakaas en de biologische pindakaas dan zien we dat de gemende notenpasta van Bio Wise het minst aantal calorieën en vetten, verzadigd vet en suikers bevatten per sneetje brood. Aan de biologische pindakaas van de AH is zelfs rietsuiker toegevoegd, kunnen we lezen op het etiket.

Vergelijking pindakaas voedingswaardenIn zowel de Calvé pindakaas en de biologische pindakaas zit gehard palmvet, waardoor de verzadigde (lees de verkeerde) vetten dus hoger zijn dan in de gemende notenpasta van Bio Wise. Daarnaast wordt er aan alle soorten pindakaas zout toegevoegd, behalve aan deze. Wat een topper!  Deze gemengde notenpasta bevat daarnaast de meeste vezels en eiwitten van de drie soorten pindakaas.

Helaas is hij wel het duurste van de drie en is het een kleiner potje, maar ik ben fan! Het is absoluut de gezonde pindakaas die ik tot nu toe heb ontdekt. En ik vind em het lekkerste op krentenbrood! 🙂

Pindakaas op krentenbrood

 

Ook interessant: hoeveel noten en welke soorten heb je per dag nodig?

, , , , , , , ,
Vorig bericht
Review: Nakd reep
Volgend bericht
Review: de 20 kruiden oplosthee van Zonnatura

Gerelateerde berichten

2 reacties. Reactie plaatsen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu