Review Bloemkoolrijst

In de supermarkt zag ik in het schap waar de verse pasta, aardappeltjes en groenten liggen ook bloemkoolrijst en courgette spaghetti liggen. Het idee is dat je de normale pasta, rijst of aardappelen hiermee vervangt. Omdat de bloemkoolrijst op het oog echt op normale rijst lijkt, heb ik gekozen deze eens te proberen en te beoordelen op smaak. Benieuwd wat ik er van vind? Lees dan mijn review bloemkoolrijst verder!

Review bloemkoolrijst

Groenten gebruiken als koolhydraat lijkt een nieuwe trend. Ideaal voor mensen die een koolhydraat beperking hebben om bijvoorbeeld gewicht te verliezen. Ook voor mensen met diabetes kan dit een uitkomst bieden. Daarnaast zou het een goede manier kunnen zijn om groente te verstoppen wanneer je kinderen daar niet zo’n fan van zijn! Houd er wel rekening mee dat groenterijst en groentespaghetti minder calorieën bevatten dan rijst en pasta. Hierdoor vult het minder goed en kan het dus zijn dat je sneller weer trek krijgt. In dit geval werkt het volledig vervangen van rijst door bloemkool rijst averechts. Overweeg daarom eens de helft van de rijst te vervangen door bloemkool rijst. Ook volkoren producten zoals volkorenpasta en zilvervliesrijst staan in de Schijf van Vijf en heb je nodig.

Eén verpakking bevat 400g bloemkoolrijst en kost 2,09. De bloemkoolrijst is te vinden in de koeling bij de verse pasta’s. 

Ingrediënten: bloemkool 

Voedingswaarden per 100 gram 

energie 26 kcal
koolhydraten 3 g
eiwit 1.9 g
vet
waarvan verzadigd
0.2 g
0 g
vezels 2.2 g
zout 0.03 g
Mijn oordeel

De bloemkoolrijst heeft wel een andere smaak en structuur in je mond. Wanneer je het in een gerecht verwerkt merk je hier vrij weinig van.  Aan de bloemkoolrijst zit zeker geen overheersende bloemkool smaak maar wanneer je het los eet merk je het verschil wel. Mijn advies is daarom het te verwerken in een lekkere curry of nasi. De bloemkoolrijst vult goed! Ik ben benieuwd hoe lang ik er verzadigd van ben. De bloemkoolrijst is een goede manier om ongemerkt meer groenten binnen te krijgen of om wat minder koolhydraten te eten. Wel zou ik aanraden dit niet dagelijks te vervangen door normale rijst. Op die manier loop je voedingsstoffen mis die je normaal wel binnen zou krijgen door rijst te eten. Daarnaast is de bloemkool rijst ook iets duurder dan normale rijst. Al met al een super leuk product om eens te proberen! 

afvallen, avondmaaltijd, bloedsuiker, bloemkool, calorieen, diabetes, gewicht, gezond, groenten, koolhydraat arm, review, snel klaar, verantwoord, vezels
Vorig bericht
Review Skyr Yoghurt
Volgend bericht
Review Peijnenburg zero ontbijtkoek

Gerelateerde berichten

3 reacties. Reactie plaatsen

 • Wat voor voedingsstoffen zitten er in pasta en rijst?

  Beantwoorden
  • Balanza diëtisten
   27 april 2019 14:19

   Hoi Nilou, goede vraag! Pasta en rijst zijn rijk aan koolhydraten. Bevatten vezels, vitamines en mineralen. Dit hoort natuurlijk wel in een gezond voedingspatroon!

   Beantwoorden
 • Ik snij gewoon met een keukenmes en snijplank zelf bloemkool fijn. Is veel goedkoper en echt vers bereid zonder conserverings-middelen. Je kan bloemkoolrijst ook invriezen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

×