review blauwe wijn dietist kollum

Review: Blauwe wijn

Als wijnliefhebber werd ik zeer nieuwsgierig toen ik deze flyer tegen kwam op een terrasje ergens in Friesland. Blauwe wijn?!? Dat roept bij mij de verwachting op van een heerlijk fris en zoet drankje. Eigenlijk lijkt het meer op een tropische cocktail. Dat wil ik ook proeven! Omdat ik die middag niet in de gelegenheid was om een alcoholische versnapering te nemen (ik was met de auto), ben ik op zoek gegaan bij de supermarkt en de slijterij in de buurt. 

blauwe-wijn

Helaas bleek deze blauwe wijn zo populair dat hij werkelijk overal was uitverkocht deze zomer! Woow, nu wil ik em helemaal proeven! Uiteindelijk, in de laatste zomerse week van het jaar is het gelukt om een fles te bemachtigen. Let’s try!

Bij wijn is het erg belangrijk dat je eerst je neus gebruikt, dus snuf ik aan de fles en boven het glas. Tsja, dat ruikt zoals een wijn ruikt. Prima! Het is dus geen zoete tropische cocktail. Dan neem ik mijn eerste nipje en proef ik een zachte, toch wat zoete alcoholische drank. De smaak is wat zwaar, niet zo fris als dat ik had verwacht. De nasmaak is wat vreemd, drop-achtig, ik kan het niet helemaal plaatsen. 

Hoe kan het dat deze wijn blauw is? De unieke blauwe kleur komt van de anthocyaan, een natuurlijke kleurstof uit de schil van een blauwe druif. Anthocyaan is een stof die in planten en fruit voorkomt en geeft ze hun kleuren, zoals de paarsrode kleur in rode kool en in dit geval een blauwe kleur aan druiven. Geen chemische kleurstof dus! Als ik verder lees op het etiket dat zie ik wel dat er zoetstoffen als acesulfaam, sucralose en cyclamaat zijn toegevoegd. Dat verklaart dus die vreemde nasmaak…

blauwe-wijn-2

Op de site van de leverancier lees ik dat deze wijn van verschillende soorten druiven is gemaakt, vandaar dat ik de smaak ook niet helemaal kan plaatsen. Ze omschrijven de smaak als: “een beetje zuur, met een plotselinge vrolijke zoete explosie.” Nou dat klopt wel en daar moet je van houden. 

Conclusie:

Blauw en wijn vind ik geen combinatie! Daarnaast vind ik de wijn erg duur, €10,99 per fles of €5,50 per glas. Wie van jullie heeft deze wijn geproefd en wat vinden jullie ervan?

Proost!

wijn

 

Hoe zit het eigenlijk? Is alcohol dubbel dikmakend?

, , , , , ,
Vorig bericht
Review: de 20 kruiden oplosthee van Zonnatura
Volgend bericht
Review: Skyr Yoghurt

Gerelateerde berichten

2 reacties. Reactie plaatsen

  • Oh ik had hetzelfde, iedereen sprak erover en toen ik het wilde kopen was het uitverkocht! Maar ja, daar stond de wijn in de aanbieding! ik gelijk 2 flessen gekocht.
    Ik vond het helemaal niets, een beetje een chemische smaak en voor mij veel te zoet!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu