Review Quaker Balans

Soms trek ik mijn keukenkastje open en kan ik niet kiezen. Ga ik voor de muesli of toch voor de cornflakes? De keuze in de supermarktschappen is ook reuze. Gelukkig ligt er een product in de schappen zodat ik niet hoef te kiezen omdat de muesli en cornflakes er beide in zitten: ‘Balans’ van Quaker. Ben je benieuwd wat ik er van vind? Lees dan mijn review Quaker Balans verder! 

Review Quaker balans 

De Quaker balans bestaat uit verschillende ontbijtgranen. Variërend van krokante muesli, rijst, tarwe vlokken en gepofte granen. Als we een blik op de verpakking werpen zien we dat de Quaker balans 70% minder vet bevat dan andere krokante muesli’s. Zelf ben ik daar een beetje sceptisch over, maar wanneer ik het vergelijk, zie ik dat dit product wel weinig suiker bevat! Neem ik 100 gram, dan zit er maar 10 gram suiker in. Dit is minder dan in de gemiddelde muesli. Suiker levert wel energie, maar voorziet je lichaam niet van de nodige vitamines, mineralen en vezels. Eet er daarom niet teveel van!

Eén verpakking bevat 375g ontbijtgranen en kost 4,29. De Quaker balans is te vinden in het schap met ontbijtgranen. 

Ingrediënten: volkoren havermout (34%), rijstebloem (18%), glucosesiroop, oligofructose, suiker, volkoren tarwe (6,3%), tarwebloem (6,1%), zonnebloemolie, tarweglutentarwezemelen, gerstemoutextract, honing, melasse, zout, tarwekiemen, natuurlijk honingaroma en andere natuurlijk aroma’s (tarwe), kleurstof (karamel), antioxidant (tocopherol). Kan melk en verschillende soorten noten bevatten.

Voedingswaarden per 100 gram 

energie 380 kcal
koolhydraten 69 g
eiwit 8.9 g
vet
waarvan verzadigd
5.1 g
0.9 g
vezels 11 g
zout 0,36 g
Mijn oordeel

Ik vind de combinatie van alle verschillende soorten granen echt lekker. Het is licht en luchtig. Het ene moment kauw ik op een cornflake, en het moment daarna op een gepofte rijstkorrel. De afwisseling is lekker. De ontbijtgranen bevatten relatief weinig suiker en verzadigde vetten. En niet geheel onbelangrijk: het product bevat veel vezels. Al met al vind ik dit product een goede, gezonde keuze voor het ontbijt of als tussendoortje!

 

 

afvallen, cornflakes, cruesli, gezond, gezond ontbijt, gezonde keuze, havermout, muesli, Ontbijt, ontbijten, ontbijtgranen
Vorig bericht
Review: Maiswafels
Volgend bericht
Review Mora veggie Saté

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

×