'Balans' van Quaker

Review: ‘Balans’ van Quaker

Soms trek ik mijn keukenkastje open en kan ik niet kiezen. Ga ik voor de muesli of toch voor de cornflakes? De keuze in de supermarktschappen is ook reuze. Gelukkig ligt er een product in de schappen zodat ik niet hoef te kiezen omdat de muesli en cornflakes er beide in zitten: ‘Balans’ van Quaker. 

De lichtblauwe doos doet het niet lijken alsof er verschillende soorten granen in zitten, zeker niet door ‘naturel’ op de doos te zetten. Toch zitten er wel degelijk verschillende ontbijtgranen in. Variërend van krokante muesli met rijst en tarweflakes tot gepofte granen.

'Balans' van Quaker

Tot 70% minder vet

Er wordt gezegd dat dit product tot 70% minder vet bevat dan andere krokante muesli’s. Ik ben daar zelf best sceptisch over. Maar wanneer ik vergelijk, zie ik dat dit product echt weinig suiker bevat. Neem ik 100 gram, dan zit er maar 10 gram suiker in. Dit is minder dan in de gemiddelde muesli. Je zit dan op 405 calorieën. Dit product kan dus prima de titel ‘gezonde keuze’ krijgen. Het bevat relatief weinig suiker en slechte vetten. En niet geheel onbelangrijk: het product bevat veel vezels.

'Balans' van Quaker

Mijn mening over ‘Balans’ van Quaker

Ik vind de combinatie van alle verschillende soorten granen echt lekker. Het is licht en luchtig. Het ene moment kauw ik op een cornflake, en het moment daarna op een gepofte rijstkorrel. Houdt het leuk! Want wat zit er nu op je lepel? De afwisseling is lekker. Ik neem deze granen tijdens het ontbijt want officieel valt dit product onder de categorie ‘ontbijtgranen’, maar je kunt het ook prima na je avondmaal eten.

Eigenlijk eet ik het met plantaardige yoghurt (Alpro Vanille) maar je kunt het ook door andere (plantaardige) yoghurt, kwark of melk doen. Maar net wat jij lekker vindt.

'Balans' van Quaker

Prijs

‘Balans’ van Cruesli is verkrijgbaar bij de Albert Heijn en Jumbo en kost €2,99. Het merk is trouwens Quarker. Het bewaaradvies is ‘droog bewaren’ en zoals normaliter het geval is moet je de zak na gebruik goed sluiten. Zou zonde zijn wanneer het dampig wordt. Ik kan niet in ieders portemonnee kijken, maar dit is een prima prijs. Natuurlijk kun je zelf ook cornflakes combineren met muesli, maar dan heb je het risico dat je verschillende soorten smaken door elkaar heen hebt. Bij dit product heb je wel dat het een dezelfde smaak is: licht en luchtig. En dit is in ieder geval een gezonde keuze!

, , , , , , , , , ,
Vorig bericht
Review: Maiswafels
Volgend bericht
Review: glutenvrij brood

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.