Resultaten boeken met de 80/20 methode

In een vorige blog vertelde ik al iets over ons online programma ‘afvallen met de 80/20 methode’. In deze blog vertel ik je meer over het programma en waar we mee bezig gaan. Met afvallen is je hoofddoel natuurlijk gewicht verliezen, je hebt dan focus op het getal op de weegschaal. In dit programma doen we meer dan dat! We gaan vooral resultaten boeken door kleinere en haalbare doelen te stellen. Dit helpt je bij het vasthouden van je motivatie om je einddoel te behalen!

Jo-Jo effect

Een groot onderdeel van het behalen van je doelen is het aanpassen van aangeleerde patronen en gewoontes, oftewel een stukje gedragsverandering. Het veranderen van gewoontes is, zoals je misschien zelf wel eens ervaren hebt, best lastig. Wij mensen zijn namelijk echt gewoontedieren. Dit is dan ook vaak de reden dat veel diëten mislukken. We starten vol goede moed en gooien het roer volledig om, maar deze extreme veranderingen in onze leefstijl kunnen we maar voor korte tijd volhouden. Meestal is er na een week of 3-4 een motivatie dip en zie je het dieet niet meer zitten. Resultaat? We pakken onze oude gewoontes weer op. Kortom: het aanleren van nieuwe gewoontes kost tijd. Een nieuwe leefstijl pak je niet van de een op de andere dag op.

Resultaten boeken

In Balanza’s 80/20 methode gaan we bezig met opbouwen van een gezondere relatie met voeding. Met de thuis-opdrachten word je je bewust van jouw gewoontes en wat dit betekent voor je gezondheid en gewicht. Deze bewustwording is erg belangrijk voor het behalen van je doelen, hiermee leer je op de lange termijn gezondere keuzes te maken. Dit kun je niet leren door een standaard eet- of sportschema te volgen! Het stellen van doelen gaat verder dan alleen jouw streefgewicht. Welke tussenstappen kun je nemen om jouw einddoel te behalen? Ik ga je helpen met het stellen van deze doelen. Door deze kleinere doelen gaan we vaker en sneller resultaten boeken. Een voorbeeld van zo’n tussenstap is bijvoorbeeld het vervangen van frisdrank door water, van witbrood naar volkorenbrood of van 2.000 stappen naar 5.000 stappen op een dag. Dit is allemaal resultaat en daar mag je trots op zijn!

Heb je de vorige blog al gelezen? Hierin heb ik mijzelf voorgesteld.

Wil jij ook resultaten boeken?

Op 21 april starten we met het online 80/20 programma. In deze 3 maanden zien we elkaar elke week tijdens een online bijeenkomst. In deze bijeenkomst geef ik je nieuwe thuis-opdrachten mee, bespreken we moeilijkheden en geef ik tips & tricks waarmee je jouw doelen kunt bereiken. We hebben contact via videobellen, de telefoon, WhatsApp of E-mail – het is maar net wat jij prettig vindt. Geef je snel op, want er zijn nog maar een aantal plekken beschikbaar! Hopelijk zie ik jou ook op 21 april.


In de volgende blog zal ik nog iets meer vertellen over de inhoud van het programma, zoals de opdrachten en de praktische tools. 

Wil je liever individuele begeleiding? Maak dan een afspraak voor een intake!

, , , , , , ,
Vorig bericht
Afvallen zonder dieet – de 80/20 methode

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu