Zomerse couscoussalade

Recept: Zomerse couscoussalade

Een keer zin in iets anders dan aardappelen, pasta of rijst? Kies dan eens voor heerlijke zomerse couscoussalade. En dan de volkorenvariant natuurlijk! Couscous is een graanproduct, het bestaat uit kleine korrels gemaakt van tarwemeel en water. Volkoren couscous is rijk aan koolhydraten en bevat vezels, vitamines en mineralen. Couscousgerechten kun je warm of koud eten. Met dit lekkere zomerse weer, is een koude couscoussalade zoals deze erg lekker! 

 

Benodigdheden voor de zomerse couscoussalade (1 persoon)
  • 75 gram volkoren couscous (onbereid)
  • 100 gram diepvriesmango
  • 8 blokjes feta kaas
  • 8 stuks zongedroogde tomaat zonder olie
  • 2 gekleurde paprika’s
  • 5 cherrytomaatjes
  • 5 cashewnoten

 

Zo maak je de zomerse couscoussalade
  • Breng eerst 150 ml water aan kook
  • Laat de couscous 5 minuten wellen in kokend water, let op: dit moet niet op het vuur! Dus zet het pannetje waarin je het hete water hebt gekookt dus niet terug op het fornuis
  • Snijd vervolgens de paprika, cherrytomaatjes, mango, feta kaas, zongedroogde tomaat en cashewnoten in stukjes en hussel dit door elkaar
  • Roer de couscous los van elkaar en meng vervolgens alle ingrediënten door de couscous
  • Laat het desnoods even staan zodat het koud wordt en je het zelf lekker vindt

 

Eet smakelijk! Dit recept is ideaal, gezond, lekker en snel klaar. Ideaal om ook mee te nemen naar je werk! Zoek je nog meer inspiratie? In dit artikel vind je ook een aantal toffe ideetjes!

, , , , , ,
Vorig bericht
Recept: Koolhydraatarme en suikervrije kokosmakronen
Volgend bericht
Hoe beoordeel je of een recept gezond is?

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu