Zoete aardappelchips

Recept: Zoete aardappelchips uit de oven

Ik maakte een sprongetje toen ik zag dat de zoete aardappels in de aanbieding waren. Je kunt hier namelijk zelf friet van maken. Maar wist je dat je er ook chips van kunt maken? In dit artikel leg ik uit hoe je zoete aardappelchips kunt maken. Waarschuwing: het kan verslavend zijn, want het is lekker!

Benodigdheden voor de zoete aardappelchips
 • Zoete aardappelen, hoe meer zoete aardappelen hoe meer chips (ik gebruik er 3)
 • Gewone zout of keltisch zeezout
 • Kruiden naar keuze om je chips te kruiden (ik gebruik chilipoeder maar je kunt ook paprikapoeder gebruiken)
 • 2 eetlepels gesmolten/vloeibare olijfolie (of kokosolie)
 • De basic spullen zoals eventueel een mesje/kaasschaaf/rasp, ovenschaal met bakpapier, een kom, lepel en natuurlijk een oven
Zo maak je de zoete aardappelchips
 • Verwarm de oven voor op 150 ℃
 • Eerst was je de zoete aardappelen. Dit kan gewoon met een borsteltje. Je kunt ze ook gewoon goed onder de kraan houden zodat het modder en ander vuil eraf gaat. De schil hoeft in principe niet verwijderd te worden, deze kun je gewoon eten
 • Ik snij eerst de ‘uiteindjes’ eraf zodat het raspen makkelijker gaat
 • Het is maar net wat je fijner vindt, maar ik maak plakjes met een rasp. Ik geloof dat dit gewoon een kaasrasp is, maar je kunt ook dunne plakjes met een kaasschaaf of mesje maken. Hoe dunner de plakjes, hoe krokanter de chips zal worden
 • Wanneer je denkt genoeg te hebben, doe je de gesneden plakjes in een grote kom. Hier voeg je de twee eetlepels olijfolie of kokosolie aan toe. Daarna doe je de kruiden of eventueel het zout erbij. Hussel dit goed door elkaar!
 • Ik gebruik eerst zout, die chips leg ik alvast op de bakplaat. Vervolgens blijft er nog iets over, en daar strooi ik chilipoeder overheen. Zo heb ik straks twee verschillende soorten chips
 • Leg de bakplaat met chips wanneer je klaar bent in het midden van de oven. Laat de chips gaarbakken in ongeveer 20 minuten. Controleer ondertussen wel of ze niet aanbranden. Het kan zijn dat ze niet hard en knapperig zijn wanneer je ze uit de oven haalt. Doe ze er dan nog iets langer in. Let wel weer op dat het niet zwart wordt

Geniet er van!

, , , , , ,
Vorig bericht
Recept: havermoutrepen boordevol vezels (flapjacks)
Volgend bericht
Hoe kan ik zelf koken met kruiden

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu