eiersalade

Recept: Zelfgemaakte eiersalade

Eigenlijk is eiersalade onmisbaar op feestjes en verjaardagen. Naast brie en andere spreads staat het ook vaak op tafel. Je kunt het natuurlijk in de winkel kopen, maar daar zijn vaak nog conserveermiddelen aan toegevoegd. Des te leuker om dan zelf een lekkere variant te maken. Zelfgemaakt smaakt overigens ook veel lekkerder en je weet zelf hoe je het gemaakt hebt. Deze eiersalade kun je op feestjes en verjaardagen serveren, maar ook gewoon dagelijks op je brood of op een cracker eten.

Benodigdheden voor de eiersalade:
  • 4 eieren, hard gekookt
  • Mayonaise, 1 eetlepel
  • Yoghurt, 1 eetlepel
  • Kerriepoeder
  • Mosterd, 1 theelepel
  • Fijngesneden bieslook, 1 theelepel (tip: vers is het lekkerst, maar gedroogd uit een potje kan net zo goed)
  • zout en peper naar wens
Bereidingswijze
  • Heel simpel, er gaat geen heel stappenplan aan vooraf. Eerst kook je de eieren tot ze hard zijn. Dan pel je ze, je snijdt ze fijn tot kleine stukjes. Vervolgens voeg je alle alle ingrediënten toe en husselt alles door elkaar. Je kunt alles ook tot een glad geheel maken, maar net wat je zelf het lekkerst vindt. Je voegt tot slot nog zout en peper toe naar wens, tot jij het een lekker geheel vindt. Voor iedereen is dat anders, vandaar dat er geen richtlijn staat. That’s all! Easy peasy! Je kunt altijd nog extra mosterd toevoegen als je daar van houdt, dan maak je alles net wat sterker. Yoghurt is ook een optie, dan wordt alles net wat frisser. Persoonlijk zou ik voor de yoghurt kiezen!

 

Klaar? Lekker voor op brood, een cracker of voor op een toastje bij een feestje/verjaardag. En ik weet zeker dat anderen het ook lekker vinden omdat het allemaal goede ingrediënten zijn. Altijd leuk om te zeggen dat je het zelf hebt gemaakt, dat waarderen mensen ook.

Tip: de eiersalade is maximaal 4 dagen houdbaar in de koelkast.

, , , , ,
Vorig bericht
Recept: Broccolistamppot met noten en geitenkaas
Volgend bericht
Recept: Broodje met pesto, tomaat en mozzarella

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu