recept lasagna courgette mozzarella tomaat

Recept: Zelf pastasaus maken

Afgelopen jaar ben ik op vakantie geweest naar Italië. Zoals velen met mij ben ik oprecht verliefd geworden op pastagerechten en de heerlijke pastasauzen. Toen ik daar was ontstond er een vleugje jaloezie, waarom kan ik niet zelf pastasaus maken? Na veel uitproberen ben ik, (denk ik) in de buurt gekomen van zo’n echte Italiaanse pasta saus. En door courgette te gebruiken als lasagne bladen krijg je extra groente binnen zonder dat je het door hebt. Ideaal voor het gehele gezin 😊

Ingrediënten voor 4 personen:

pastasaus zelf maken

  • 400 gram gehakt
  • 2 aubergines
  • 1 grote courgette
  • 1 grote ui
  • 1 grote teen knoflook
  • 250 gram cherrytomaten
  • 250 gram roma tomaten
  • 250 gram trostomaten
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 losse tomaten
  • 1 bolletje mozzarella
  • Kruiden (1 theelepel per kruid)
    • Peterselie
    • Basilicum
    • Oregano
    • Tijm

pastasaus zelf maken

Benodigdheden:
  • Oven
  • Grote braadpan
  • Kleine grillpan
  • Blender/keukenmachine
  • Olijfolie
  • Kaasschaaf
Bereidingswijze:

zelf pastasaus maken

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Rul het gehakt in de grote braadpan.
  3. Versnipper de ui, snij de knoflook en voeg dit toe aan het gehakt.
  4. Snij de champignons in schijfjes en 1 aubergine in blokjes.
  5. Wanneer de ui glazig is, kunnen de champignons en aubergine toegevoegd worden.
  6. Doe ondertussen alle tomaten in de blender. Wanneer alle tomaten gepureerd zijn, is de saus klaar.
  7. Strooi alle kruiden door het gehakt mengsel en zet het vuur hoog.
  8. Wanneer je de kruiden ruikt, kan de tomatensaus worden toegevoegd en de tomatenpuree.
  9. Breng de saus aan de kook en laat vervolgens de saus doorpruttelen op een laag vuurtje.
  10. Was de courgette en aubergine.
  11. Schaaf dunne plakken courgette en aubergine.
  12. Verhit in de grillpan de olijfolie en grill hierin kort de plakken courgette en aubergine.
  13. Vet een ovenschaaf in met olijfolie en beleg de bodem met plakken courgette.
  14. Nu begin je met de opbouw van je lasagne: laagje saus, laagje courgette of aubergine, laagje saus, etc. Hier ga je mee door totdat alle ingrediënten gebruikt zijn.
  15. Maak je lasagne af met dunne plakjes mozzarella en tomaat.
  16. De lasagne is na 25 – 30 minuten in de oven klaar om gegeten te worden.

Bon apettito!

Ben je op zoek naar meer variatie? Lees dan ook dit pastasaus recept!

, ,
Vorig bericht
Tips om je kind groenten te laten eten
Volgend bericht
Tips voor gezond uit eten

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu