Verantwoorde bagels

Recept: Verantwoorde bagels

Op zondagochtend duikt diëtist Klasina graag de keuken in om iets lekkers te bakken. Vandaag zijn het gezonde bagels geworden die ze vervolgens belegt met bijvoorbeeld gerookte zalm of hummus met gegrilde groenten. Lekkere, gezonde en verantwoorde bagels!

 Het bakken van bagels klinkt misschien ingewikkeld, maar je maakt deze bagels al met slechts 5 ingrediënten en binnen een mum van tijd zit jij heerlijk te genieten van je eigen versgebakken volkoren bagels. Dankzij het volkorenmeel zijn de bagels een verantwoorde keuze. In volkorenmeel wordt de hele (vermalen) graankorrel gebruikt, waardoor de belangrijke voedingsstoffen zoals ijzer, B-vitamines en vezels behouden blijven. De inname van voldoende vezels (30 – 40 gram per dag) draagt bij aan het soepel houden van je ontlasting, een goede spijvertering en een verzadigd gevoel na het eten. Perfect voor bij een uitgebreid ontbijt of lunch!

 

Ingrediënten voor de verantwoorde bagels
  • 115 gram volkorenmeel
  • 115 ml magere kwark
  • 15 gram bakpoeder
  • Snufje zout
  • 1 ei
  • Sesamzaadjes
Verantwoorde bagels
Bereidingswijze voor de verantwoorde bagels
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Meng het volkorenmeel, bakpoeder en snufje zout met een garde goed door elkaar
  • Voeg hier vervolgens de magere kwark aan toe
  • Kneed het goed door elkaar tot het deeg plakkerig is
  • Verdeel het deeg in vieren
  • Rol hier bolletjes van en maak met je vingers een gat van ongeveer 5 cm in het midden van de bagel
  • Leg de bagels op de met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met een los geklutst ei
  • Maak ze af met de sesamzaadjes
  • Zet de bagels voor 20 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze goudbruin zijn
  • Beleg met je favoriete beleg!

Eet smakelijk!

 

Misschien is het recept met de basis mugcake ook iets voor jou! Of heb je hulp nodig van onze diëtisten? Wij staan graag voor je klaar! Een afspraak maken is snel gedaan. We staan graag voor je klaar!

, , ,
Vorig bericht
Recept: Veganistische toetjes
Volgend bericht
Recept: Kwark met havermout en banaan

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu