vegetarische sushi bowl

Recept: Vegetarische sushi bowl

Bij sushi denken mensen vaak meteen aan vis. Maar sushi betekent letterlijk ‘zure rijst’. Je kunt sushi dus prima vegetarisch eten. Daarom maak ik een vegetarische sushi bowl. Wil je na deze vleesloze week dit gerecht nog eens maken? Dan kan je er natuurlijk prima tonijn, zalm of bijvoorbeeld krokante kip aan toevoegen.

Bonapeti! (eet smakelijk in het Japans 😊)

 Benodigdheden voor de vegetarische sushi bowl (2 porties)
  • 75 gram ongekookte rijst p.p. en voor een ‘slanke’ portie neem je 50 gram ongekookte rijst p.p. (dit kan sushirijst zijn, maar dat hoeft niet, zilvervliesrijst kan ook prima)
  • 2 grote wortels
  • ½ komkommer
  • 2 lente uitjes
  • 6-8 radijsjes
  • 1 avocado
  • 2 – 3 norivellen
  • 1 bakje zeewiersalade (oa verkrijgbaar bij de toko maar Jumbo heeft het ook! 😊)
  • 2 eetlepels sesamzaad, wit en/of zwart
  • 4-5 eetlepels sojasaus
  • Ongeveer een eetlepel wasabi
  • 3-4 eetlepels rice vinegar (rijstazijn)
  • 1 theelepel suiker

 

Bereiding voor de vegetarische sushi bowl:

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet het af en laat het afkoelen
  • Als je wil rooster dan de sesamzaadjes even kort. Dit hoeft niet perse
  • Als de rijst afgekoeld is, verdeel je 1-2 eetlepels rice vinegar en de sesamzaadjes over de rijst. Roer dit goed door
  • Snijd al je de groente in reepjes, ringetjes, stukjes, enz. Ik heb zelf voor de wortel een spiraalsnijder gebruikt voor mooie lange dunne reepjes
  • Knip de norivellen in dunne reepjes (optie: zet een gaspit aan op het vuur en haal een paar keer vluchtig de norivellen door de vlammen voor knapperige norivellen)
  • Schep de rijst in kommen verdeel de groente, de norivellen en de zeewiersalade hierover heen.

Bereiding voor de saus:
Meng 4-5 eetlepels sojasaus , 2 eetlepels rice vinegar, 1 eetlepel wasabi en 1 theelepel suiker door elkaar.  Serveer de dressing er los naast. Zo kun je aan tafel zelf bepalen hoeveel saus je wil gebruiken.

Note: hoeveelheden voor de saus is smaak afhankelijk. Zo vonden wij het heerlijk! Maar blijf vooral proeven en maak het zoals jij het lekker vindt!

, , , ,
Vorig bericht
Recept: Vegetarische Surinaamse roti
Volgend bericht
Recept: Vegetarische pasta met pesto, tomaat en ricotta

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu