Vegetarische snert

Recept: Vegetarische snert (erwtensoep)

Dé week zonder vlees, dat is deze week, en voor mij persoonlijk, iedere week. Voor mij ook niet een enorme uitdaging, maar wel leuk om weer eens wat geïnspireerd te worden iets anders te verzinnen. Snert (ook wel erwtensoep genoemd) vind ik erg lekker en is bovendien ook nog eens gezond. Daarom bij deze een recept: vegetarische snert!

Ik haalde een kant-en-klaar pakket (niet te verwarren met ‘pakjes en zakjes’ ). Hierin zitten natuurlijk de spliterwten, een stuk knolselderij, een ui, 3 winterpenen, een prei, selderij, en laurierblad.

 

 Benodigdheden voor de vegetarische snert:
  • 500 gram spliterwten
  • Een halve knolselderij, buitenkant eraf en in blokjes
  • Een hele winterpeen, geschraapt en in blokjes
  • 1 prei, gewassen en in halve plakjes.
  • Een ui in stukjes
  • Vegetarische worstjes gebakken en in plakjes (tip: van De Vegetarische Slager vind ik het lekkerst).
  • Een takje selderij en laurierblad, alleen de blaadjes
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak en 1 groente bouillonblokje.
Bereidingswijze voor de vegetarische snert:
  • Spoel eerst de spliterwten af in een zeef.
  • Kook dit daarna in ca. 1,5 liter water samen met de selderij en het laurierblad
  • Kook dit zachtjes voor ca 1,5 uur
  • Als het bijna 1 geheel is, doe dan de rest van de groente erbij en kook dit nog ca 20 minuten mee
  • Voeg indien nodig nog wat gekookt water toe tot het de juiste dikte heeft, maar net wat jij het fijnste vindt
  • Dien op en garneer met de gebakken plakjes vegetarische worst

 

Eet smakelijk!

 

Dit was het laatste recept van ‘week zonder vlees’. We hopen dat we jullie hebben mogen inspireren met lekkere vleesloze recepten.

, , , , , , ,
Vorig bericht
Recept: vegetarische Mexicaanse bonenschotel
Volgend bericht
Recept: Simpele havermoutpannenkoekjes

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu