Vegetarische pasta met pesto

Recept: Vegetarische pasta met pesto, tomaat en ricotta

Dag 5 van ‘week zonder vlees’. Ik moet wel toegeven: ik ben een echte vleesliefhebber. Er gaan weinig dagen voorbij dat ik geen vlees, kip of vis bij mijn warme maaltijd kies. Vandaag koos ik toch voor een vegetarische pasta met pesto.

Zo’n ‘week zonder vlees challenge’ is voor mensen zoals ik dan ook het perfecte moment om eens bewust na te denken over de hoeveelheid vlees dat ik eet, en het een keer over een andere boeg te gooien. Wel gek, omdat het op de een of andere manier in mijn systeem zit dat daar altijd vlees in hoort. Rare gedachte eigenlijk. Nu, na het proberen van mijn vegetarische pasta, ga ik zeker vaker mijn pasta vegetarisch eten. Kijk hieronder voor mijn supersnelle en makkelijke pasta recept en probeer het zelf ook eens, ik ben om!

Benodigdheden voor de vegetarische pasta met pesto (voor 2 personen)
 • 6 tomaatjes
 • 200 gram volkoren spaghetti
 • 1 potje (zelfgemaakte) pesto
 • 1 courgette
 • 100 gram champignons
 • 100 gram ricotta
 • een scheutje olijfolie
 • peper en zout
 • verse basilicum
Bereiding voor de vegetarische pasta met pesto
 • Verwarm de oven op 200 graden
 • Snijd de champignons en courgette in blokjes en doe dit in een ovenschaal
 • Besprenkel dit met olijfolie en wat peper en zout
 • Zet de schaal 10 minuten in de oven
 • Leg daarna de tomaatjes er op en rooster deze nogmaals 10 minuten
 • Kook ondertussen de spaghetti gaar. Schep de pesto vervolgens door de spaghetti

 

Neem de tomaatjes uit de ovenschaal en schep de blokjes courgette en champignon door de pasta. Serveer de pasta met wat ricotta, de geroosterde tomaatjes en wat verse basilicumblaadjes. Eet smakelijk!

 

, , , , , ,
Vorig bericht
Recept: Vegetarische sushi bowl
Volgend bericht
Recept: vegetarische Mexicaanse bonenschotel

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu