recept vegetarische gnocchi

Recept Vegetarische gnocchi met spruiten

Iedere dag maar weer iets verzinnen om op tafel te zetten, dat is voor veel mensen een uitdaging. Zo heb ik een aantal basisrecepten waar ik eindeloos mee kan variëren. Gnocchi (dit spreek je uit als njokkie), hoort daar zeker bij en eet ik regelmatig, het is echt een van mijn favorieten. Daarom maak ik dit recept vegetarische gnocchi met groene groentes en hüttenkäse!

Heb jij dit recept gemaakt en wil je het graag delen met ons? Zet dan een foto van jouw creatie op Instagram of Facebook met #BalanzaRecept

Benodigdheden voor recept vegetarische gnocchi 

Keukenspullen
– Koekenpan
– Hapjespan

Ingrediënten voor 2 personen
– 300-400 gram gnocchi (afhankelijk van hoeveel groente je wilt gebruiken)
– 250 gram spruitjes, kontjes eraf en ‘gedopt’.
– 150 gram doperwten (diepvries).
– 3 stengels lente ui, in dunne plakjes gesneden, bewaar het groene uiteinde voor garnering.
– 50 gram cashewnoten, kort in droge pan gegrild.
– 200 gram hüttenkäse
– Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak en 2 teentjes knoflook (optioneel).
– Handje rucola
– Olijf olie

Bereidingswijze

1. Voorbereiding
– Kook de spruitjes in ongeveer 8-10 minuten beetgaar
– Doe de gnocchi de laatste paar minuten erbij (zie verpakking voor de kooktijd)

2. Bereiding
– Giet dit af en bak dit samen met het fijngesneden witte gedeelte van de lente-ui in een eetlepel vloeibare margarine of olijfolie in een wok of grote koekenpan
– Doe vervolgens de doperwtjes erbij, bak dit vervolgens al omscheppend om met de geperste knoflookteentjes 
Proef en maak op smaak met een beetje zout en de peper
– Rooster kort de noten (ongeveer 2 min.). Laat het afkoelen en hak de noten grof. Leg wat van de rucola onder op het bord, doe hier het gnocchi-mengsel op en garneer het met de hüttenkäse, cashewnoten en groen van de lente-ui.

3. Garnering en serveren
– Lekker met citroenrasp en Parmezaanse kaas (daarmee is het recept niet meer lactosevrij).

Eet smakelijk!

Variatietip: als variatie tip kun je de spruitjes bijv. vervangen voor groene asperges. 

Voedingswaarden per portie

energie 460 kcal
koolhydraten 50 g
eiwit 19 g
vet
waarvan verzadigd
17 g
3 g
vezels 8  g
zout  0 g
natrium 1000 mg

Op zoek naar meer recepten met spruiten? Check dan dit recept gado gado met spruiten. Of misschien is dit recept frissie quinoa salade iets voor jou? 

Met onze weekplanner plan je je eetmomenten voor de hele week vooruit!

, , , , ,
Vorig bericht
Recept Chili-sin-carne
Volgend bericht
Recept frisse quinoa salade

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.