vegetarische gnocchi met groene groentes en hüttenkäse

Recept: Vegetarische gnocchi met groene groentes en hüttenkäse

Iedere dag maar weer iets verzinnen om op tafel te zetten, dat is voor veel mensen een uitdaging. Zo heb ik een aantal basisrecepten waar ik eindeloos mee kan variëren. Gnocchi (dit spreek je uit als njokkie), hoort daar zeker bij en eet ik regelmatig, het is echt een van mijn favorieten. Daarom maak ik vegetarische gnocchi met groene groentes en hüttenkäse!

Zelf ben ik een pescotariër (ik eet geen vlees, wel vis). Dus, ook hier weer een recept zonder vlees. In dit héérlijke gerecht zul je het vlees vast niet missen. Wil je er toch echt graag vlees bij? Kip zal hier vast goed bij smaken.

 

Benodigdheden voor de vegetarische gnocchi met groene groentes en hüttenkäse (2 personen):
  • 300-400 gram gnocchi (afhankelijk van hoeveel groente je wilt gebruiken)
  • 250 gram spruitjes, kontjes eraf en ‘gedopt’.
  • 150 gram doperwten (diepvries).
  • 3 stengels lente ui, in dunne plakjes gesneden, bewaar het groene uiteinde voor ganering.
  • 50 gram cashewnoten, kort in droge pan gegrild.
  • 200 gram hüttenkäse
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak en 2 teentjes knoflook (optioneel).
  • Handje rucula
Bereidingswijze voor de vegetarische gnocchi met groene groentes en hüttenkäse:
  • Kook de spruitjes in ongeveer 8-10 minuten beetgaar
  • Doe de gnocchi de laatste paar minuten erbij (zie verpakking voor de kooktijd)
  • Giet dit af en bak dit samen met het fijngesneden witte gedeelte van de lente-ui in een eetlepel vloeibare margarine of olijfolie in een wok of grote koekenpan
  • Doe vervolgens de doperwtjes erbij, bak dit vervolgens al omscheppend om met de geperste knoflookteentjes 
  • Proef en maak op smaak met een beetje zout en de peper

 

Rooster kort de noten (ongeveer 2 min.). Laat het afkoelen en hak de noten grof. Leg wat van de rucola onder op het bord, doe hier het gnocchi-mengsel op en garneer het met de hüttenkäse, cashewnoten en groen van de lente-ui.

Eet smakelijk!

, , , , ,
Vorig bericht
Recept: Gevulde paprika’s
Volgend bericht
Recept: Super snel een eitje

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu