vegan Indiase curry met kikkererwten

Recept: Vegan Indiase curry met kikkererwten

Heb je soms zin om 100% plantaardig te eten? Dan moet je al snel zoeken op ‘vegan’ of ‘veganistisch’. Dit betekent dat je alleen maar plantaardig eet. Niks is afkomstig van een dier. In dit artikel deel ik een recept voor een vegan Indiase curry met kikkererwten. Helemaal veganistisch of vegan, hoe je het maar wilt noemen.

 

Ingrediënten voor 3-4 personen voor de vegan Indiase curry met kikkererwten

  • 1 paprika (geel, rood, groen of oranje, maar net welke je het lekkerst vindt)
  • Tomatenblokjes á 400 ml (dit is gewoon een blikje)
  • Vadouvan kruiden (bijvoorbeeld van Jonnie Boer)
  • Kikkererwten á 400 g (dit is gewoon een blikje)
  • 1 blikje kokosmelk á 200 ml à vegan: Fair Trade Original
  • 1 grote ui
  • 250 g zilvervliesrijst
  • 1 teentje knoflook
  • Sambal Manis (1 theelepel)
  • 1 eetlepel olijfolie

 

Bereidingswijze voor de vegan Indiase curry met kikkererwten:
  • Kook de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven. Roer af en toe zodat de rijst niet plakt aan de pan.
  • Start met het versnipperen van de ui en knoflook. Versnipper ze naar wens.
  • Verhit de olijfolie in een hapjes- of braadpan en voeg hieraan de knoflook, ui, sambal en een theelepel vadouvan kruiden aan toe.
  • Bak de paprika en uitgelekte kikkererwten mee. Zorg er voor dat de paprika wel in kleine stukjes is.
  • Voeg nu de tomatenblokjes en kokosmelk toe.
  • Laat dit geheel 20 – 30 minuten sudderen op een laag vuurtje, vergeet niet om af en toe te roeren. De kokosmelk kan namelijk ‘aankoeken’.

 

Eet smakelijk!

, , , , , , ,
Vorig bericht
Zelf pastasaus maken
Volgend bericht
Recept: Spelt met ratatouille

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu