tomaat basilicum spread

Recept: Tomaat basilicum spread

Vaak heb ik op zondagavonden geen zin meer om uitgebreid te koken. Naar de snackbar gaan of een pizza bestellen is niet echt vanzelfsprekend wanneer je op de gezonde tour bent. Vaak heb ik ook geen eens zin in vet eten, maar maakt een broodje hagelslag mij ook niet enthousiast. En ik ben ook nog eens vegetariër. Toch heb ik iets heerlijks gevonden, namelijk het recept voor een tomaat basilicum spread. 

De een heeft standaard rijst in huis, en de ander altijd pizza’s. Ik heb daarentegen standaard tomaten in huis, een basilicumplant, knoflook en crackers. Ik zorg er voor dat ik met die ingrediënten een heerlijke ‘tomaat basilicum spread’ voor op mijn crackers heb. Een spread van tomaten met basilicum en een beetje knoflook.

Benodigdheden voor de tomaat basilicum spread (4 crackers)

– 2 grote tomaten. Let op: géén romatomaten of cherrytomaten!

– Basilicumplant of basilicumblaadjes. Heb je een basilicumplant, gebruik dan een klein handje met blaadjes, ongeveer 9 blaadjes.

– Een teentje knoflook

– Crackers, ik heb de goedkope van Jumbo eigen merk, de luchtige crackers naturel

– Een kommetje om het mengsel in te bewaren

– Een scherp mes, snijplank en als je het hebt een knoflookpers

tomaat basilicum spread

Bereidingswijze voor de tomaat basilicum spread

– Eerst was je de twee tomaten. Deze ga je opensnijden, en je haalt al het binnenste (de pitjes, het vruchtvlees en het water) eruit. Nu heb je alleen de buitenkant. Dat snijd je in kleine stukjes en doe je in het kommetje.

– Je wast de basilicum en snijdt deze ook tot kleine stukjes. Dit doe je in het kommetje bij de tomaten.

– Je maakt een teentje knoflook helemaal fijn met een knoflookpers of gewoon met een scherp mes.  Dit voeg je ook toe aan het mengsel.

– Roer het door elkaar heen en zet het voor ongeveer 30 minuten in de koelkast.

 

Ik laat het vaak 30 minuten in de koelkast staan. Ze noemen dat marineren. Maar ik noem het ‘lekker koud laten worden’. Na 30 minuten is het koud genoeg en kun je je cracker ermee besmeren. Ik heb er geen boter op. Nu heb je een heerlijke ‘tomaat basilicum spread’. De knoflook brengt iets meer smaak aan het geheel toe. Vier crackers lijkt veel, maar geloof me, het is heerlijk! Daarnaast vult het ook nog eens, maar je krijgt wel goede stoffen binnen. Want tomaten zijn ook nog eens gezond. Win-win! Mocht je crackers niet lekker vinden: je kunt het ook op een stokbroodje of bruschetta doen of wellicht op een verjaardag serveren met toastjes!

Zin in iets anders? We schreven eerder recept van spring rolls ook een heerlijke hartige snack!

, ,
Vorig bericht
Recept: Salade met gerookte kip en pesto-yoghurtsaus
Volgend bericht
Recept: Broccolistamppot met noten en geitenkaas

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu