Taktouka salade

Recept: Taktouka salade (Marokkaanse salade)

Onlangs was ik op vakantie in Marokko. Het ene lekkere gerecht na het andere kreeg ik voorgeschoteld. Ze hebben daar voor vegetariërs en veganisten ook ontzettend veel opties, en ze proberen alles voor je te maken. Zo leerde ik de ‘Taktouka salade’ ook kennen. Een hele lekkere salade bestaande uit groene paprika en tomaat! Ik was meteen fan en heb de taktouka salade meerdere malen besteld tijdens mijn vakantie.

Eenmaal in Nederland mis ik Marokko natuurlijk en al dat lekkere eten. Daarom besloot ik om de Taktouka salade thuis te maken! Eigenlijk is het niet een salade zoals wij een salade kennen, maar voor de Marokkanen is het wel degelijk een salade. Je kunt het eten met brood (in Marokko hebben ze speciaal breekbrood waarmee ze alles eten) maar ik heb het thuis op een cracker gedaan en dat kan prima!

Taktouka salade
Benodigdheden voor de Taktouka salade:
  • 4 groene paprika’s
  • 2 tomaten
  • Olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • Koriander (mogen blaadjes zijn, maar mag ook in poedervorm)
  • Peterselie (mogen blaadjes zijn, maar mag ook in poedervorm)
  • Komijnzaadpoeder
  • Paprikapoeder
Bereidingswijze voor de Taktouka salade:
  • Gril eerst de 4 groene paprika’s
  • Snijd het vel van de tomaten af, zodat je alleen als het ware de ‘binnenkant’ hebt
  • Snijd de tomaten in kleine blokjes, de pitjes moeten weg
  • Paprika’s inmiddels gegrild? Mooi! Snijd de paprika’s ook in kleine blokjes en gooi de pitten weg
  • Zet een pannetje op en doe er 5 eetlepels olijfolie in
  • Gooi de gesneden paprika- en tomatenblokjes in de pan bij de olijfolie en houd het vuur zachtjes
  • Voeg een theelepel komijnzaad- en paprikapoeder toe
  • Heb je peterselie- en korianderpoeder? Voeg ook hier een eetlepel van toe. Heb je ze als ‘takjes’ gekocht? Snijd dan ongeveer een hoeveelheid, gelijk aan een theelepel, in kleine stukjes en voeg dit toe aan de pan
  • Roer de pan af en toe door
  • Pers 2 teentjes knoflook en gooi dit ook door de pan
  • Laat de ingrediënten op een laag vuurtje met elkaar mengen, ik laat het ongeveer nog een half uurtje staan en kijk af en toe of er niks aanbrandt en ik roer het nog even door

 

Taktouka salade

 

Ruikt het goed? Dan kun je het eten, hoe jij het maar wil. Eet smakelijk!

Op zoek naar meer buitenlandse recepten? Wellicht vind je deze vegetarische Surinaamse roti ook lekker of bulgur met gewokte bloemkool! Of wil je in de Marokkaanse sfeer blijven? Dan is deze Marokkaanse stoofschotel vast ook lekker om te proberen.

, , , ,
Vorig bericht
Recept: Tajine (Marokkaanse stoofschotel)
Volgend bericht
Recept: kipfilet, champignon en sugar snaps (braadzak)

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu