ei

Recept: Super snel een eitje

Een tijdje geleden ontdekte ik dit super handige hebbedingetje om snel een gepocheerd ei te maken. Ik hou echt van eieren, vooral bij mijn lunch. Een gekookt eitje kun je makkelijk meenemen en best 2 dagen van te voren koken en bewaren, maar toch heb ik mijn ei het liefste warm. Voor degene die een magnetron op hun werk heeft, is dit vooral heel handig.

… Of bijvoorbeeld voor de internationale vrachtwagen chauffeurs onder ons en voor iedereen die van eieren houdt! Mijn hebbedingetje heet Crackin’ Eggs, maar online zijn er vele soorten van te vinden.

 

Waarom een ei?

Eieren bevatten, je raadt het al, veel eiwitten. Een goede voedingsstof die zorgt dat je een verzadigd gevoel krijgt. Ook zijn eieren rijk aan vitamine B12, D, A, B2 en bevatten ze de mineralen fosfor, seleen, ijzer en zink. Door de hoeveelheid eiwitten, ijzer, vitamine A, B2 en B12 zijn eieren een goede vegetarische vervanger voor een stukje vlees.

ei

Hoe werkt het handige hebbedingetje?

Heel simpel. Je doet je ei in het bakje. Vervolgens doe je het voor 45 seconden in de magnetron en laat je het een beetje afkoelen. Strooi er dan een beetje peper over, mocht je dat lekker vinden. That’s it! Zo heb je een lekker gepocheerd eitje.

Maar ik als liefhebber maak graag een feestje van mijn lunch, en met dit dingetje kun je eindeloos variëren. Je kunt van alles door je ei doen. Denk aan hamblokjes, paprika, tomaat, kaas en kruiden. Wees creatief en je hebt in een handomdraai eens iets anders bij je lunch! 

 

Zoek je nog inspiratie voor andere lekkere lunches of tussendoortjes? In dit artikel vind je ook allerlei toffe receptjes om mee te nemen naar bijvoorbeeld je school, stage en/of werk. Enjoy!

, , , , , ,
Vorig bericht
Recept: Vegetarische gnocchi met groene groentes en hüttenkäse
Volgend bericht
Recept: Gezonde lunchwrap met vega kipstuckjes

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu