Spinaziesoep met ei

Recept: Spinaziesoep met ei

Iedereen weet vast van vroeger via ‘Popeye’ dat spinazie vol ijzer zit. Het is inderdaad een ijzerrijke groente en dit maakt het erg gezond! Zelf vind ik spinazie erg lekker en ik vindt het makkelijk in gebruik, omdat je er veel kanten mee op kunt. Deze spinaziesoep met ei is één van de vele manieren om spinazie te bereiden. Ik moet eerlijk zeggen dat het recept mij een beetje tegenstond, omdat ik het er simpelweg niet lekker uit vindt zien, maar de smaak is erg lekker! Zie jij het zitten om het eens te maken?

 

Wat heb je nodig voor de spinaziesoep met ei? (voor 1 liter soep)
  • Een grote zak spinazie van 500 gram
  • 2 grote uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 bouillon blokjes. Aangezien in vegetarisch eet gebruik ik groentebouillon, maar dit kan je ook vervangen door kippen- of runderbouillon
  • 2 eieren (1 per persoon)
  • Een staafmixer
Hoe maak je deze spinaziesoep met ei?
  • Begin met het afmeten van een liter water en breng dit in een grote pan aan de kook
  • Spoel ondertussen de spinazie schoon in een vergiet/zeef en snij de uien in blokjes
  • Voeg wanneer het water kookt de 2 bouillonblokjes en knoflooktenen (in zijn geheel, want alles wordt aan het einde gemixt) toe
  • Zet de eieren op en kook ze in 6-8 minuten gaar
  • Voeg vervolgens beetje bij beetje de spinazie toe. Het lijkt misschien erg veel, maar je zal zien dat de spinazie erg snel slinkt en er snel ruimte vrijkomt in de pan om de rest van de spinazie toe te voegen
  • Roer wanneer alle spinazie in de pan zit de soep goed door en laat een paar minuten door koken
  • De eieren zijn nu ongeveer gaar, spoel ze af met koud water en pel ze goed
  • Haal nu de pan van het vuur en mix de spinaziesoep glad met de staafmixer
  • Leg per bord/kom 1 ei op de bodem neer en doe hierover heen de gemixte soep
  • Serveer hier een volkoren boterham bij en genieten maar!

Eet smakelijk!

 

Vind je spinazie ook zo lekker? Probeer dan eens de pasta met feta en spinazie of een andere versie met spinazie; pasta met spinazie, champignons en geitenkaas!

, , , , ,
Vorig bericht
Recept: Gevulde courgettes (koolhydraatarm)
Volgend bericht
Recept: Falafel

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu