snelle groene curry voor doordeweeks

Recept: Snelle groene curry

Alles draait om balans.  Als ik in balans ben, dan voel ik me top. Alles klopt, werk, thuis, lijf en geest. Vorig jaar was dat dit bij mij niet altijd het geval. Na de geboorte van mijn zoon moest ik weer opnieuw mijn weg vinden, hoe ongelooflijk blij ik ook was met mijn kind. Hij is 8 weken te vroeg geboren, dus dat zette de boel ook even op zijn kop. Het gaat goed met mijn gezin en daar geniet ik ontzettend van, maar mijn energieniveau is nogal veranderd. Heel frustrerend, maar het gaat steeds beter. Voor mijn zwangerschap was ik fanatiek bootcamper en hardloper, nu kan ik met moeite 5 km hardlopen. Gezond eten geniet ik van, maar zondigen ook. De goede flow heb ik inmiddels weer te pakken, dus met de conditie komt het vast weer goed. In het weekend af en toe een klein beetje zondigen op zijn tijd en doordeweeks verantwoord en gezond heb ik met mezelf afgesproken.

Goede vriendin en diëtist Froukje Noordenbos, geeft me regelmatig tips hoe je op het gebied van voeding in balans blijft. Froukje vroeg: “zou je het leuk vinden om af en toe wat te delen op de site van Balanza?”. Ik hou van koken, kookboeken, recepten uitproberen van healthy tot guilty pleasures, dus van dit voorstel werd ik meteen hyper. Hierbij mijn eerste poging, een recept voor een snelle groene curry voor doordeweeks.

 

Recept: snelle groene curry voor doordeweeks

Het recept wat ik met jullie wil delen is een snelle groene curry voor doordeweeks. Dit recept staat bij ons regelmatig op het menu, het staat zo op tafel. Ik maak het altijd met gamba’s,  maar dat kun je vervangen door kip. Meestal doe ik er noodles bij, maar wil je het helemaal voedzaam hebben, dan kun je dit vervangen door bijvoorbeeld zilvervliesrijst.

Ingrediënten voor de snelle groene curry voor doordeweeks 
 • Schaaltje gemarineerde gamba’s, 10 tot 12 stuks (of 2 kipfilets)
 • Zakje roerbakgroenten naar keuze, of verse groenten
 • 1 rode peper ( als je van pittig houdt)
 • Zonnebloemolie of een andere soort naar keuze
 • Noodles of zilvervliesrijst
 • Kokosmelk 200ml
 • Thaise green curry kruiden, potje van ‘Jonny Boer’
 • Verse koriander

(ongeveer voor 2 a 3 personen)

 

Bereiding voor de snelle groene curry voor doordeweeks
 • Kook de noodles of rijst volgens de verpakking
 • Bak in een beetje olie de gamba’s of de kip gaar. De gamba’s hoeven maar een paar minuutjes. Mocht je de rode peper hebben, snij deze in ringetjes en bak deze kort mee.
 • De gamba’s die ik gebruik, daar moet je het laatste stukje nog van af pellen (gamba’s hoeven maar een paar minuutjes in de wok)
 • Doe de groente(n) in de pan en bak dit mee
 • Voeg daarna 2 tot 3 eetlepels curry kruiden toe
 • Voeg de kokosmelk toe en laat het nog minimaal 5 minuten staan. Proef eventueel of het goed op smaak is of dat er nog wat kruiden toegevoegd moeten worden
 • Je kunt de noodles of rijst door het gerecht mengen, maar ik serveer het liever apart
 • De koriander hak je grof, die doe je er bovenop

 

Dit was het recept! Lekker, makkelijk en snel.

 

Door Debbie Alves

, , , , , , ,
Vorig bericht
Stel je eigen salade samen
Volgend bericht
Zelf pastasaus maken

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu