Havermoutpannenkoekjes

Recept: Simpele havermoutpannenkoekjes

Soms heb ik geen zin om lang in de keuken te staan. Ik heb dan wel honger, dus wil wel graag iets vullends maken. Daarom maak ik vaak havermoutpannenkoekjes! Zoals de naam het al zegt: pannenkoeken van havermout.

Havermoutpannenkoekjes
Wat heb je nodig voor de havermoutpannenkoekjes?
  • 75 gram havermout
  • 100 ml (soya)melk
  • Geprakte banaan of een ei
  • Kaneel
  • Een pan en olie om in te pakken, een kom om het beslag in te maken en natuurlijk een vork om te prakken
Bereidingswijze voor de havermoutpannenkoekjes
  • Ik eet geen ei, dus ik prak een banaan helemaal fijn. Prima alternatief om een ei te vervangen. Eet jij wel ei, dan kun je gewoon een ei in de kom doen en deze klutsen.
  • Ik heb niet echt een richtlijn hoeveel melk ik bij de havermout doe, maar het moet wel een dik beslag worden. Ik kies hier voor 100ml (soya)melk en 75 gram havermout. Dan hussel ik alles door elkaar heen tot het een dik beslag wordt.
  • Pannetje op het vuur, vuur aan, olie in de pan! Spreekt voor zich.
  • Ik vind het leuker om een aantal kleine havermoutpannenkoekjes te hebben, dus ik maak kleine rondjes in de pan. Of nouja, het moet er op lijken. Ik strooi er dan wat kaneel op. Geeft uiteindelijk ook een lekkere smaak!
  • Je kunt het eventueel nog leuk decoreren met wat fruit, honing of stroop. Maar net wat je zelf lekker en leuk vindt!

 

De havermoutpannenkoekjes zijn niet Instagramwaardig, maar wel heel erg lekker en vullend! Ik ben er ongeveer 10 minuten mee bezig. Precies wat ik soms nodig heb!

, , , , , , ,
Vorig bericht
Recept: Vegetarische snert (erwtensoep)
Volgend bericht
Recept: Zelfgemaakte hummus

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu