roerbak groentemix

Recept: Roerbak groentemix

Af en toe komen de volkoren boterhammen met kaas als lunch je wellicht de neus uit. Een ideale variatie hierop is om een lekker groentegerecht te maken: een roerbak groentemix. Makkelijk om klaar te maken, gezond en je kunt er  weer tegenaan door de vele vezels!

Voor dit recept kan je eindeloos variëren met groentes die jij lekker vindt. Je kunt dit recept als basis gebruiken.

Wat heb je nodig voor de roerbak groentemix?
  • 1 of 2 volkoren boterhammen
  • 100 gram kastanje champignons
  • 50 gram courgette
  • 1 lente ui
  • 1 teentje knoflook
  • Peper
  • Olijfolie
  • Teriyaki saus
Hoe maak je de roerbak groentemix?
  • Maak de champignons schoon met een keukenpapiertje. Was ze niet af onder de kraan, hierdoor zuigen ze zich vol met water en smaken ze veel minder lekker
  • Was de courgette en lente ui schoon en snijd ze in blokjes, maar net hoe groot je ze zelf het liefst hebt
  • Verhit een scheutje olijfolie in de pan en voeg de champignons en courgette toe. Pers boven de pan ook een teentje knoflook uit
  • Roerbak de groentes ongeveer 2 minuten. Voeg daarna de in stukjes gesneden lente ui en een klein scheutje teriyaki saus (niet teveel, doordat er suiker en zout aan is toegevoegd) toe en bak dit nog een minuutje mee
  • Rooster ondertussen het brood in een broodrooster
  • Maak de groentemix af met een beetje verse peper, serveer er het geroosterde brood bij en klaar is je gezonde lunch.

Eet smakelijk!

Tip: wanneer je op het zout in de voeding moet letten, kun je de teriyaki saus vervangen door natrium arme sojasaus! Dan wordt het alsnog erg lekker.

, , , , , , ,
Vorig bericht
Recept: Spelt met ratatouille
Volgend bericht
Makkelijke en snelle zomerse recepten

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu