rode linzen wraps

Recept: Rode linzen wraps

Zelf wraps maken kan heel simpel zijn. Want wat dacht je van deze rode linzen wraps? Je hebt er maar 1 hoofdingrediënt (rode linzen dus) voor nodig, daarnaast nog water, peper en zout. Deze rode linzen wraps zijn makkelijk om te maken en ontzettend gezond! Win-win.

Rode linzen zijn gezond

De voordelen van rode linzen? Ze zijn hartstikke gezond, ze behoren toe tot de peulvruchten en zitten vol met vezels. Dit heeft een goede werking voor de spijsvertering en darmen. Het bevat veel eiwitten en ijzer, daarnaast fosfor, foliumzuur, veel vitamine B soorten en magnesium.

Voor dit recept heb je echt rode linzen uit een pakje nodig. Op het pakje staat ‘gedroogde rode linzen’. Dus niet uit een pot, ik heb een zakje bij de Jumbo gescoord van 400 gram voor €1,19.

Rode linzen wraps

TIP: De linzen moeten 3 uur weken in water. Dus mocht je honger hebben; je kunt het niet direct eten, het handigste is om, mocht je de wraps als lunch willen, de linzen ‘s ochtends in een kom te weken.

Benodigdheden voor de rode linzen wraps (3 tot 5 stuks)
  • Gedroogde rode linzen
  • Water
  • Peper/zout
  • (Bak)olie
  • Maatbeker en weegschaal
  • Staafmixer/blender
  • Pan met anti-aanbaklaag
  • Eventueel een vergiet

 

Bereidingswijze voor de roze linzen wraps (3 tot 5 stuks)
  • Omdat de linzen minimaal 3 uur moeten weken in water, is het wel handig om dit ‘s ochtends te maken, mocht je dit willen als lunch. Of aan het begin van de middag wanneer je de wraps als avondeten wilt.
  • Spoel de linzen eerst goed af en maak ze schoon. Dit kan gewoon in een vergiet of iets anders.
  • Vul een grote kom/maatbeker met 300ml water. Week de linzen daarin. Zoals ik al schreef; minimaal 3 uur. Langer mag altijd, makkelijker om later te pureren. Maar korter kan niet.
  • 3 uren (of meer) voorbij? Pureer de linzen met het water fijn tot een glad beslag. Het moet een vloeibaar beslag worden, net zoals bij pannenkoeken! Breng het op smaak met wat peper en/of zout.
  • Zet een pan met een anti-aanbaklaag op het vuur en doe er wat olie in. Schenk een beetje beslag in de pan en draai dit later om tot het een goudbruine kleur heeft. Let op; doe het niet al te dik in de pan.
  • That’s it! Beleg je wrap naar keuze. Ik vulde mijn wrap met vegetarische kipstukjes, sla, rode- en gele paprika en vegan kruidenkaas. Ook is het lekker met hummus.
Rode linzen wraps
Voor- en nadelen

Nadeel: na 1 wrap zit je al vol. Daarnaast smaakt de wrap een beetje naar ei. Mocht je niet van ei houden, dan zou ik dit niet maken. Ook ben je relatief lang bezig en kunnen de wraps uit elkaar vallen.

Voordeel: de nadelen wegen niet op tegen de voordelen, de wraps zijn namelijk lekker en gezond! Daar gaat het ook om.

 

Ook lekkere recepten: wraps met gerookte kip of wat dacht je van deze vegetarische roti? Ook met wraps!

, , , , , , , , ,
Vorig bericht
Dressings zonder pakjes en zakjes
Volgend bericht
Recept: Gembershotje

Gerelateerde berichten

3 reacties. Reactie plaatsen

  • Hoeveel gram rode linzen moet er voor dit recept gebruikt worden?

    Beantwoorden
    • Marian Faber
      1 maart 2021 11:23

      Hoi Jolanda,

      We hebben hier het hele pakje gebruikt, dus 400 gram gedroogde linzen. Afhankelijk van hoe groot je de wraps maakt kun je er 3-5 uithalen.

      Beantwoorden
    • Marian Faber
      1 maart 2021 13:46

      Hallo Jolanda,

      Wij hebben hier het hele pakje van 400 gram gedroogde linzen gebruikt om de wraps mee te maken. Afhankelijk van hoe groot je de wraps wilt kun je er dan wel 5 stuks van maken.

      Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu