recept pompoensoep

Recept Pompoensoep

Het is herfst! Dat betekent kortere dagen, het weer slaat om, verkoudheid ligt op de loer, maar ook heerlijke herfst recepten, zoals bijvoorbeeld deze pompoensoep. Nederlandse pompoenen zijn in de herfst volop verkrijgbaar en mogen zeker niet vergeten worden. Een lichte groente waarmee je veel kanten op kunt, zowel in hartige als zoete gerechten. Genoeg pompoen recepten te vinden, maar bij deze mijn recept voor een lekker soepje.

Ingrediënten voor de pompoensoep
  • 1 grote pompoen
  • 1 liter bouillon
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • Een halve prei
  • 1 winterwortel
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • halve theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel kurkuma
  • scheutje olijfolie
  • 1 dl kookroom

 

Bereidingswijze voor de pompoensoep

 

 

  • Om de pompoen in stukjes te krijgen is het het handigst dat je hem eerst doormidden snijdt en de pitten er uit haalt
  • Haal vervolgens de schil er af
  • Wat er overblijft kun je in grote dobbelsteentjes snijden
  • Schil en snijd ook de winterwortel
  • Snipper de ui en knoflook en snijd de prei in ringen
  • Bak de ui in een scheutje olie in een pan, en voeg later de knoflook toe en de kruiden
  • Voeg tot slot de pompen, winterwortel en prei toe, samen met de bouillon
  • Breng dit alles aan de kook en laat het ongeveer een half uur zacht koken tot de pompoen zacht is
  • Met een staafmixer kun je de soep tot een glad geheel mixen
  • Voeg de kookroom toe
  • Nu eerst even proeven!
  • Vind je je soep te flauw, dan kun je eventueel wat zout of een extra bouillonblokje toevoegen

 

Eet smakelijk!

Vind je pompoenen lekker? Dan is deze pompoenschotel misschien wel iets voor jou. Of wat dacht je van een gevulde patisson?

, ,
Vorig bericht
Review: Vegetarische rookworst van Unox
Volgend bericht
Recept: Pompoenbrood

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu