pompoensoep met kurkuma

Recept pompoensoep met kurkuma

De Nederlandse pompoenen zijn nog volop verkrijgbaar en daar kunnen we wat lekkers mee maken! Een groente waarmee je veel kanten op kunt, ik ben er gek op! Mijn favoriete gerecht; recept pompoensoep met kurkuma. Deze stevige soep is een licht pittige maaltijdsoep, perfect om mee voor de openhaard te zitten. 

Heb jij dit recept gemaakt en wil je het graag delen met ons? Zet dan een foto van jouw creatie op Instagram of Facebook met #BalanzaRecept

Benodigdheden voor recept pompoensoep met kurkuma

Keukenspullen
– Staafmixer
– Soeppan

Ingrediënten
– 1,5 kilo pompoen
– 1 liter water
– 2 groentebouillon blokjes
– 2 grote uien (200 gram)
– 1 teentje knoflook
– 1/2 prei (100 gram)
– 1 winterwortel (150 gram)
– 1 scheutje olijfolie
– 100 milliliter kookroom
– 15 gram pompoenpitten

Kruiden
– 2 theelepels kerriepoeder
– 1/2 theelepel cayennepeper
– 1 theelepel kurkuma

Bereidingswijze

1. Voorbereiding
– Snijd de pompoen doormidden en verwijder de pitten
– Verwijder de schil van de pompoen *
– Snijd de pompoen in grote dobbelsteentjes
– Snipper de ui en de knoflook
– Snijd de winterwortel in plakjes en de prei in ringen

2. Bereiding
– Fruit de ui en de knoflook met een scheutje olijfolie in de soeppan voor ca. 2 minuten (of totdat de ui glazig ziet)
– Voeg nu alle kruiden en de pompoenblokjes toe en bak dit geheel voor ca. 5 minuten
– Blus de groenten af met 1 liter water en voeg hier de bouillonblokjes aan toe
– Voeg tot slot ook de winterwortel en prei toe aan het geheel
– Breng dit alles aan de kook en laat ongeveer 30 koken op laag vuur tot de pompoen zacht is

3. Garnering en serveren
– Pureer de pompoensoep met een staafmixer tot een glad geheel
– Voeg vervolgens de kookroom toe en roer dit goed door
– Proef de soep nu eerst, voeg naar smaak wat peper en zout toe
– Garneer de soep met wat kookroom en de pompoenpitten

*Tip voor het snijden van een pompoen

Een pompoen is erg hard en daardoor best lastig om te snijden! Probeer de pompoen eens in de magnetron warm te maken, hierdoor wordt de pompoen zachter en makkelijker om in stukjes te snijden. Gebruik je een flespompoen? Dan kun je de schil gewoon meekoken.

Variatietip: probeer dit recept pompoensoep met kurkuma eens met kokosmelk in plaats van kookroom voor een lekkere Aziatische twist!

Eet smakelijk!

Voedingswaarden per eenpersoonsportie

energie 131 kcal
koolhydraten 10,6 g
eiwit 3,7 g
vet
waarvan verzadigd
7,4 g
3,1 g
vezels 5,4 g
zout 0,55 g
natrium 222 g

Vind je pompoenen lekker? Dan is deze pompoenschotel misschien wel iets voor jou. Of wat dacht je van een gevulde patisson?

Met onze weekplanner plan je je eetmomenten voor de hele week vooruit!

, , , , ,
Vorig bericht
Recept gezonde bagels
Volgend bericht
Recept asperges met aardappelsalade

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.